Vučić sa Guteresom o regionu i dijalogu Beograda i Prištine

Izvor: RTS, 21.Mar.2018, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa Guteresom o regionu i dijalogu Beograda i Prištine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guteresom.
Vučić je razgovarao sa Guteresom o situaciji u regionu i trenutnom stanju dijaloga Beograda i Prištine, saopštila je pres-služba predsednika.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će iz Njujorka biti gost Dnevnika u 19.30.
Dopisnik RTS-a javlja da se Vučić na sastanku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa Guteresom založio za poštovanje Rezolucije 1244 o Kosovu, veću ulogu Unmika u pokrajini i pronalaženje kompromisnog rešenja za Kosovo.
Vučić je u razgovoru sa Guteresom rekao i da je Srbija spremna na saradnju kako sa međunarodnim organizacijama, tako i sa kosovskim Albancima, i istakao značaj pronalaženja kompromisa.
Naglasio je da je Srbija spremna da prihvati kompromis, ali je dodao da to ne znači da jedna strana dobije sve, a druga izgubi sve, već da obe strane nešto treba da daju i ulože.
Guteres je u potpunosti podržao nastavak dijaloga Beograda i Prištine.
Ocenio je da je nedovoljan povratak raseljenih i da taj proces treba da se ubrza, istakavši da sva pitanja u južnoj srpskoj pokrajini treba rešavati na miran i politički način.
Vučić se ranije već sreo sa Guteresom tokom učešća na Konferenciji o klimatskim promenama krajem prošle godine u Parizu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.