Izvor: RTS, 08.Feb.2022, 20:42

Vučić razgovarao sa administratorkom USAID Samantom Pauer

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je putem video-linka sa administratorkom Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Samantom Pauer.
Aleksandar Vučić i Samanta Pauer razmenili su mišljenja o aktuelnim projektima koji za cilj imaju međusobno povezivanje i jačanje saradnje u regionu, kao i o modalitetima nastavka plodne saradnje sa ovom organizacijom, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Predsednik Vučić je zahvalio USAID-u na velikoj pomoći u vidu brojnih projekata i izuzetnog angažmana eksperata u raznim oblastima, koji su, kako se dodaje, umnogome doprineli rastu naše zemlje na mnogim poljima.
Predsednik je izrazio posebnu zahvalnost na nesebičnoj pomoći tokom krize izazvane pandemijom KOVID-19 i dodao da je i ovaj globalni izazov jasno pokazao značaj solidarnosti i saradnje, pogotovo kroz program "Zajedno protiv KOVID-a".
Predsednik Vučić je posebno istakao da Srbija, kao inicijator brojnih projekata koji za cilj imaju povezivanje zemalja regiona, ozbiljno i odgovorno pristupa svim pitanjima od značaja za jačanje međusobne saradnje, ekonomskog napretka i izgradnje poverenja.
U tom smislu, Srbija je, navodi se, bila pokretač ne samo inicijative "Otvoreni Balkan" koja omogućava slobodno kretanje ljudi, roba, usluga i kapitala, već i velikih infrastrukturnih projekata koji će podići kvalitet života svih građana regiona.
Administratorka Pauer je istakla dosadašnje izuzetno partnerstvo USAID-a sa našom zemljom, naglasivši posvećenost kontinuiranoj podršci reformama i razvojnim prioritetima Srbije.
Predsednik Vučić je sa administratorkom Pauer razgovarao i o situaciji u Bosni i Hercegovini, gde je ponovio posvećenost Srbije očuvanju Dejtonskog sporazuma i, u skladu sa njime, punom poštovanju teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.
Predsednik Vučić i administratorka Pauer su ponovili posvećenost daljoj saradnji u cilju sveobuhvatnog razvoja regiona koji teži članstvu u EU, istakavši da Srbija, kao pokretač regionalnog povezivanja, treba dodatno da pojača svoju ulogu i zalaganje u tom smeru.
Predsednik Vučić je od administratorke Pauer zamolio za pomoć USAID-a u programima razvoja preduzetništva i borbe protiv korupcije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić razgovarao sa Samantom Pauer FOTO

Izvor: B92, 08.Feb.2022

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić napisao je na Instagramu da je imao sastanak sa Samantom Pauer, administratorkom Američke agencije za međunarodni razvoj...Razgovor je obavljen putem video-linka, dodao je Vučić...Vučić i Pauer su razmenili mišljenja o aktuelnim projektima koji za...

Nastavak na B92...

Vučić razgovarao sa administratorkom USAID Samantom Pauer: Korona kao globalni izazov jasno je pokazao značaj solidarnosti i saradnje

Izvor: Blic, 09.Feb.2022, 08:51

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras putem video linka sa administratorkom Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Samantom Pauer, sa kojom je razmenio mišljenja o aktuelnim projektima koji za cilj imaju međusobno povezivanje i jačanje saradnje u regionu, kao i o modalitetima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.