Vučić razgovarao sa Samantom Pauer FOTO

Izvor: B92, 08.Feb.2022, 20:46

Vučić razgovarao sa Samantom Pauer FOTO

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić napisao je na Instagramu da je imao sastanak sa Samantom Pauer, administratorkom Američke agencije za međunarodni razvoj.

Razgovor je obavljen putem video-linka, dodao je Vučić.

Vučić i Pauer su razmenili mišljenja o aktuelnim projektima koji za cilj imaju međusobno povezivanje i jačanje saradnje u regionu, kao i o modalitetima nastavka plodne saradnje sa ovom organizacijom. Vučić je zahvalio USAID-u na velikoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pomoći u vidu brojnih projekata i izuzetnog angažmana eksperata u raznim oblastima, koji su umnogome doprineli rastu naše zemlje na mnogim poljima. Predsednik je izrazio posebnu zahvalnost na nesebičnoj pomoći tokom krize izazvane pandemijom KOVID-19 i dodao da je i ovaj globalni izazov jasno pokazao značaj solidarnosti i saradnje, pogotovo kroz program „Zajedno protiv KOVID-a“.

Predsednik Vučić je posebno istakao da Srbija, kao inicijator brojnih projekata koji za cilj imaju povezivanje zemalja regiona, ozbiljno i odgovorno pristupa svim pitanjima od značaja za jačanje međusobne saradnje, ekonomskog napretka i izgradnje poverenja.

U tom smislu, Srbija je bila pokretač ne samo inicijative "Otvoreni Balkan" koja omogućava slobodno kretanje ljudi, roba, usluga i kapitala, već i velikih infrastrukturnih projekata koji će podići kvalitet života svih građana regiona.

Administratorka Pauer je istakla dosadašnje izuzetno partnerstvo USAID-a sa našom zemljom, naglasivši posvećenost kontinuiranoj podršci reformama i razvojnim prioritetima Srbije.

Predsednik Vučić je sa administratorkom Pauer razgovarao i o situaciji u Bosni i Hercegovini, gde je ponovio posvećenost Srbije očuvanju Dejtonskog sporazuma i, u skladu sa njime, punom poštovanju teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

Predsednik Vučić i administratorka Pauer su ponovili posvećenost daljoj saradnji u cilju sveobuhvatnog razvoja regiona koji teži članstvu u EU, istakavši da Srbija, kao pokretač regionalnog povezivanja, treba dodatno da pojača svoju ulogu i zalaganje u tom smeru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.