Vučić razgovarao sa administratorkom USAID Samantom Pauer

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2022, 20:50

Vučić razgovarao sa administratorkom USAID Samantom Pauer

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras putem video linka sa administratorkom Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Samantom Pauer, sa kojom je razmenio mišljenja o aktuelnim projektima koji za cilj imaju međusobno povezivanje i jačanje saradnje u regionu, kao i o modalitetima nastavka plodne saradnje sa ovom organizacijom.

Predsednik Vučić je zahvalio USAID-u na velikoj pomoći u vidu brojnih projekata i izuzetnog angažmana eksperata u raznim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oblastima, koji su umnogome doprineli rastu naše zemlje na mnogim poljima, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

Predsednik je izrazio posebnu zahvalnost na nesebičnoj pomoći tokom krize izazvane pandemijom KOVID-19 i dodao da je i ovaj globalni izazov jasno pokazao značaj solidarnosti i saradnje, pogotovo kroz program "Zajedno protiv KOVID-a".

Predsednik Vučić je posebno istakao da Srbija, kao inicijator brojnih projekata koji za cilj imaju povezivanje zemalja regiona, ozbiljno i odgovorno pristupa svim pitanjima od značaja za jačanje međusobne saradnje, ekonomskog napretka i izgradnje poverenja.

U tom smislu, Srbija je bila pokretač ne samo inicijative "Otvoreni Balkan" koja omogućava slobodno kretanje ljudi, roba, usluga i kapitala, već i velikih infrastrukturnih projekata koji će podići kvalitet života svih građana regiona.

Administratorka Pauer je istakla dosadašnje izuzetno partnerstvo USAID-a sa Srbijom, naglasivši posvećenost kontinuiranoj podršci reformama i razvojnim prioritetima Srbije.

Predsednik Vučić je sa administratorkom Pauer razgovarao i o situaciji u Bosni i Hercegovini, gde je ponovio posvećenost Srbije očuvanju Dejtonskog sporazuma i, u skladu sa njime, punom poštovanju teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

Predsednik Vučić i administratorka Pauer su ponovili posvećenost daljoj saradnji u cilju sveobuhvatnog razvoja regiona koji teži članstvu u EU, istakavši da Srbija, kao pokretač regionalnog povezivanja, treba dodatno da pojača svoju ulogu i zalaganje u tom smeru.

Predsednik Vučić je od administratorke Pauer zamolio za pomoć USAID-a u programima razvoja preduzetništva i borbe protiv korupcije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.