Vučić razgovarao sa Makronom: Srbija i Francuska oslonac jedna drugoj

Izvor: RTS, 02.Apr.2020, 17:29

Vučić razgovarao sa Makronom: Srbija i Francuska oslonac jedna drugoj

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.
Predsednik Makron je rekao predsedniku Vučiću da Srbija ima njegovu punu podršku, kao i predsednik Vučić lično, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Makron je ponovio da Srbija može da računa na apsolutnu podršku Francuske, što podrazumeva i snažnu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << podršku Srbiji na njenom evropskom putu.
Predsednik Vučić je predsedniku Makronu zahvalio na podršci, kao i na brizi i ljudskoj i državničkoj solidarnosti koju, i pored teške situacije i velikog broja obolelih u Francuskoj, pokazuje za građane Srbije.
Izrazio je žaljenje zbog više od 4.000 žrtava kovid-19 u Francuskoj i izrazio nadu da će odlučne mere, koje sprovode predsednik Makron i francuska vlada, doneti uspeh u borbi sa tom pošasti.
Dvojica sagovornika su se saglasili da se protiv pandemije možemo izboriti samo zajedničkim snagama i da su prijatelji, kakvi su Srbija i Francuska, oslonac jedni drugima i u vremenima izazova.
Predsednik Vučić je zamolio predsednika Makrona za pomoć Francuske građanima Srbije u vidu lekova i sirovina za proizvodnju lekova, koji se primenjuju u lečenju obolelih od kovid-19.
Predsednik Vučić i predsednik Makron su izrazili odlučnost da sarađuju i u otklanjanju ekonomskih posledica pandemije, kao i dalje rade na razvoju strateških odnosa Srbije i Francuske na dobrobit građana obeju zemalja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makron Vučiću: Srbija može da računa na apsolutnu podršku Francuske

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Apr.2020

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je danas srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću da Srbija može da računa na apsolutnu podršku Francuske, uključujući snažnu podršku na evropskom putu...Makron je u telefonskom razgovoru rekao da Srbija, kao i Vučić lično, ima njegovu punu podršku,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.