Vesti

0

Makron Vučiću: Srbija može da računa na apsolutnu podršku Francuske

Autor: IG

Izvor: Beta

Makron Vučiću: Srbija može da računa na apsolutnu podršku Francuske

Izvor: Foto: AP/Loic Venance


Makron je u telefonskom razgovoru rekao da Srbija, kao i Vučić lično, ima njegovu punu podršku, saopštio je kabinet srpskog predsednika.

Vučić je zamolio Makrona za pomoć Francuske građanima Srbije u vidu lekova i sirovina za proizvodnju lekova koji se primenjuju u lečenju zaraženih novim koronavirusom, navodi se u saopštenju.

Dva predsednika su, kako se navodi, "izrazila odlučnost" da sarađuju i u otklanjanju ekonomskih posledica pandemije i da dalje rade na razvoju strateških odnosa Srbije i Francuske.

Vučić je Makronu zahvalio na podršci "i na brizi i ljudskoj i državničkoj solidarnosti" koju pokazuje za građane Srbije i pored teške situacije i velikog broja obolelih u Francuskoj, stoji u saopštenju.

Kako se navodi, predsednik Srbije je izrazio žaljenje zbog više od 4.000 smrtnih slučajeva od bolesti kovid-19 u Francuskoj i izrazio nadu da će odlučne mere Makrona i francuske vlade doneti uspeh u borbi protiv koronavirusa.

Sagovornici su se saglasili da se protiv pandemije može izboriti jedino zajedničkim snagama i da su "prijatelji, kakvi su Srbija i Francuska, oslonac jedni drugima i u vremenima izazova", dodaje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR