Vučić poručio iz Minhena: Očekujem poziv u Brisel VIDEO

Izvor: B92, 17.Feb.2024, 15:27

Vučić poručio iz Minhena: Očekujem poziv u Brisel VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti direktno iz Minhena.

On učestvuje na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

"Večeras ćemo imati još značajnije razgovore. Već 15. marta očekujem važnu posetu, Zedera Beogradu, dočekaćemo ga bratski i prijateljski, kako veliki lider zaslužuje. Imam još dobrih vesti koje ne mogu da podelim još sa vama," izjavio je Vučić u obraćanju.

Kako kaže ima još dobrih vesti koje još uvek ne može >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da podeli.

"Biće još mnogo važnih poseta za Srbiju, koje će generisati dalji ekonomski rast i ekonomski napredak Srbije," istakao je Vučić.

"Što se Rusije tiče to čujete uvek na svakom mestu i svakom koraku," rekao je Vučić i istakao da se dobro što su primili Vang Jia da i nešto drugačije kaže.

"Rusija je suština, i sada ovo posle Navaljnog, to je užasno teška situacija, i naravno tragedija. Svakako loša vest i ona doprinosi još težoj atmosferi i to možete da osetite na svakom koraku. Niko ne želi da mi na bilo koji način imamo drugačiji stav od stava većine," rekao je Vučić.

"Pomenute su i preporuke Odira i OEBS- a. Ja sam rekao da smo mi uvek spremni da o tome razgovaramo i preporuke uvažavamo. To je bilo urađeno na vrlo civilizovan i pristojan način. Za razliku od nekih bukača i batinaša koji misle da kako se ponašaju u svojoj kući da tako mogu da se ponašaju i prema Srbiji. Kako bi na jugu Srbije rekli - 'neće da može'," rekao je Vučić.

Istakao je da se posebno govorilo o dinaru na sastanku sa Boreljom i Lajčakom.

"Rekli smo da želimo da budemo na svakom sastanku ali da želimo da vidimo rezultate. Govorili smo o dinaru, jednoj od podmuklih laži Kurtija, koji ovde svima priča da smo u tromesečnom tranzicionom periodu koji se odnosi na to da neće otimati dinare, ali kako će ih ljudi imati da ne govorimo", rekao je Vučić novinarima drugog dana Minhenske bezbednosne konferencije.

Dodao je da za to nema rešenja i da očekuje poziv u Brisel ovih dana.

"Borelj je korektan i razume šta se dešava, ali slaba vajda", rekao je Vučić.

Kako kaže, nije se video sa Plenkovićem, čak ni usput. Vučić je komentarisao i izjavu Milanovića da "Srbija vodi kupusarsku politiku".

"Kupusarska politika, odlična politika. Mi volimo kupus, volimo kupus da jedemo, mi imamo vrhunski kupus u Futogu. Ima još malo da sačeka, kada dođe sezona kupusa poslaću mu glavicu kupusa da vidi da je to jedna prava i vrhunska politika, daj bože da i oni takvu vode," odgovorio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.