Vučić počasni građanin Mrkonjić grada VIDEO

Izvor: B92, 29.Jan.2020, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić počasni građanin Mrkonjić grada VIDEO

Mrkonjić grad -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je tokom posete Mrkonjić gradu Povelju počasnog građanina sa zlatnim simbolom te opštine, za pomoć i podršku tom kraju

Vučić je zahvalio na priznanju predstavnicima Mrkonjić grada, ali pre svega, kako je rekao, građanima koji su ga danas dočekali u tom gradu u Republici Srpskoj.

Nakon razgovora sa rukovodstvom opštine i privrednicima tog kraja, Vučić je novinarima preneo da je dogovorena konkretna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podrška privredi RS, kroz novčane subvencije za privatnike, za nabavku opreme i mašina.

"Želimo da podstaknemo opstanak naroda na svojim ognjištima i da pomognemo daljem razvoju RS", podvukao je srpski predsednik.

Podsetio je da će Srbija sa 300.000 evra pomoći srednjoškolski centar i gimnaziju, a sa 200.000 konvertibilnih maraka Dom zdravlja, za nabavku mamografa, kako žene iz tog kraja ne bi morale da idu u Banjaluku ili druga mesta na pregled, kao i za jedno vozilo za tu zdravstvenu ustanovu.

Vučić je podvukao da će pomoć dobiti i susedne opštine, Šipovo, Jezero, Ribnik, Srpski Kupres i Novo selo.

"Za mene je najvažnije da zajedno radimo. Hvala Dodiku i Željki Cvijanović što razumeju koliko je važno da očuvamo celinu naroda, da uvek budemo zajedno", dodao je Vučić.

Predsednik je istakao da u istoriji Srba sa obe strane Drine nismo imali ovoliki broj godina, a da se nije mogla čuti nijedna teža reč.

"Ponosan sam na to. Tako nešto u srpskoj istoriji nije postojalo. Ta vrsta sloge, čak i kada nismo saglasni, ta vrsta jedinstva i svesti da moramo da budemo zajedno i da tako možemo da opstanemo je najveća tekovina. Zato sam zahvalan svima iz RS koji su uložili energiju da imamo tako nešto", rekao je Vučić.

Iz Mrkonjić grada, predsednik Srbije ide u Drvar, gde će biti otvorena fabrika kompanije "Jumko".

"Tamo smo obećanje ispunili. Idem da pogledam u lice ljudi koji možda nisu verovali da za kratko vreme možemo tako nešto da uradimo", poručio je Vučić.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da ga danas više niko ne pita za ono što su ga pitali pre godinu dana, na šta konkretno misli kada govori o odnosima Srbije i RS, jer ima toliko zajedničkih projekata na kojima Srbija i Srpska rade zajedno.

"I ova poseta je kontinuitet te pomoći i podrške. Zahvalan sam za posetu i ohrabrenje, koje nam je potrebno koliko i materijalna sredstva", rekao je Dodik.

Predsednica RS Željka Cvijanović navela je da se razgovaralo o tome na koji način se može ojačati privreda RS i o konkretnim stvarima koje, kaže, na oko deluju kao mali problemi, ali su važni za građane.

"Republika Srpska može da se oslanja na Srbiju. Ne možemo istim korakom, nemamo iste resurse i mehanizme, niti broj ljudi, ali imamo Srbiju koja to ima, a ima i želju da pomogne RS. Naša poruka građanima je da veruju u ovo što radimo, jer sve to činimo da njima olakšamo život", rekla je Cvijanović.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"SREĆAN SAM ŠTO SAM OVDE" Vučiću dodeljena Povelja počasnog građanina Mrkonjić grada

Izvor: Blic, 29.Jan.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je helikopterom u Republiku Srpsku gde je prvo posetio Mrkonjić grad, a potom ide u Drvar. Vučiću je danas, tokom posete Mrkonjić gradu, dodeljena Povelja počasnog građanina sa zlatnim simbolom te opštine, za pomoć i podršku tom kraju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.