Izvor: Blic, 29.Nov.2016, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o uniji albanskih opština: Kakva "omnija", dečje igre, ne sekiram se

Premijer Aleksandar Vučić nazvao je danas igrama za malu decu i neozbiljnom pričom jule formiranu uniju albanskih opština koju su, na Dan albanske zastave, formirale Tirana, Priština, Tetovo, Ulcinj i Preševo.

- Kakve albanske opštine, to su igre za malu decu, pomislili da su mnogo opasni... To je priča za njihove birače. I šta radi ta omnija? Štampaju zastave i hemijske olovke - primetio je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara na zajedničkoj konferenciji za novinare >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa liderom grčke Nove demokratije Kirijakosom Micotakisom.

Kad nemate narodu šta da ponudite, dodao je Vučić, ekonomski rast i ozbiljne reforme, onda pričamo dečje priče.

- A ja vas pitam, šta se juče i danas promenilo, u Preševu? Da nisu odvojili deo Srbije? Ne bih rekao. Tako da to je neka se deca igraju, ako im je tako lakše... Nisam se mnogo nasekirao - dodao je Vučić.

Napomenuo je, međutim, da u psihološkom smislu to može biti delom opasno, jer nekim ljudima, kako je objasnio, može da izgleda da su napravili nešto veliko, i s druge strane to svakako ne doprinosi boljim odnosima na zapadnom Balkanu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.