Vučić o rezoluciji EP: Važno je da se kesa laži prospe po Srbiji

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 23:19

Vučić o rezoluciji EP: Važno je da se "kesa laži" prospe po Srbiji

Predsednik Aleksandar Vučić govorio je o rezoluciji koju je doneo Evropski parlament povodom izbora sprovedenih u Srbiji.

Kad je u pitanju Rezolucija Evropskog parlamenta, Vučić kaže da se na njenom početku navodi da je on "zloupotrebio poziciju" time što je raspisao izbore, a podseća da su izbori raspisani na izričit zahtev opozicionih stranaka.

"Reč je o notornoj laži Evropskog parlamenta", rekao je on.

Podseća da je drugi stav te Rezolucije da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je "srpska policija na brutalan način prekoračila svoja ovlašćenja", a ističe da to nijedan čovek u Srbiji ne misli.

"Policajci su te večeri dva i po sata trpeli teror batinaša koji su ih gađali šipkama, motkama, kamenicama", izjavio je Vučić i objašnjava da je to 50 puta blaže od bilo koje zemlje koje daju poslanike u Evropski parlament, ali da je zbog geopolitičkih interesa bilo važno da se "kesa laži" prospe po Srbiji.

Kaže da je u Srbiji dovoljno organa da sprovode istrage kada su one potrebne.

"U Srbiji postoji dovoljno organa koji su zaduženi za sprovođenje kakvih god hoćete istraga. Imali smo samo političko mešetarenje i pokušaj da se izbegne odgovornost za po ko na koji po redu poraz i ništa više", naglasio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.