Vučić o nabavljanju opreme: Kupili smo još 2.200 respiratora, pored podeljenih 573

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Apr.2020, 21:56

Vučić o nabavljanju opreme: Kupili smo još 2.200 respiratora, pored podeljenih 573

Srbija je kupila još oko 2.200 respiratora, pored 573 onih koji su već stigli u zemlju i podeljeni, izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Oko 2.100 do 2.200 respiratora smo već platili, a nemamo ih u zemlji. I Norveška je platila i EU je platila i mi ih nemamo u zemlji. Zato što se dešava svetsko čudo - rekao je Vučić na RTS.

Objasnio je šta se dešava da kada Srbija plati respiratore preko NBS koja ide preko korespodentske banke - jedne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << američke banke:

- Kako oni čuju da mi platimo bilo 35.000 ili 45.000, jer je opšta jagma i tuča za kliničkih respiratorima, ta korespodentska banka nas zadrži 24 sata tražeći dodatne podatke i javi svojoj službi svoje države od koga mi to kupujemo i onda oni ponude 130.000 dolara za tu mašinu i ona završi kod njih i tako rade sve vreme, a nama ne poništavaju ugovor. Naše pare prođu posle 24 sata, a oni kažu da će da kasne 20 dana".

Vučić kaže da Srbija ima u našim magacinima u određenim zemljama veliki broj respiratora, ali moraju da se ispoštuju standardi kvaliteta i dobiju potrebni sertifikati.

To se radi preko određenih kompanija koje onda dobiju 10 puta veću cenu od svih drugih, dodao je Vučić.

Predsednik napominju da se respiratori plaću i u kešu i torbama i da se i država Srbia snalazila i da će podneti izveštaj naciji o tome kada se sve bude završili.

Upitan kako komentariše zahteve da to treba da bude transparentno, Vučić kaže da ti polaze od sebe pošto znaju kako bi oni krali na narodnoj muci.

- Borim se za živote ljudi, kakva zloupotreba, borimo se za svaki respirator i život ljudi. Da ukradem dinar od respiratora? Da li su normalni oni koji to pričaju. Da mi to pričaju oni koji podržavaju one koji su za 12 godina doneli sedam respiratora, a mi za 12 dana 573 i da govore kako će da doniraju 100 evra a uzeli stotine miliona evra - poručio je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.