Vučić o albanskom filmu: Koliko je samo novca dato da se Jasenovac ne pominje

Izvor: B92, 01.Mar.2020, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o albanskom filmu: Koliko je samo novca dato da se Jasenovac ne pominje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Metju Palmer i Ričard Grenel smatraju da je važno da se potpuno ukinu takse Prištine.

Vučić je novinarima u Vašingtonu rekao da je zahvalan i Gerenelu i Palmeru na iskrenosti i na tome što na snažan način insistiraju na tome da se takse ukinu, kao i što ne podržavaju nameru Aljbina Kurtija da delimično ukine takse.

"Oni smatraju da je važno da se ukinu takse da bismo mogli da razgovaramo o važnim, suštinskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pitanjima. Meni nije nije problem da se sastanem sa Tačijem i Kurtijem na panelima, ali razgovora o suštinskim i statusnim pitanjima neće biti dok se ne ukinu takse. To sam rekao i Palmeru", istakao je Vučić i dodao da se u protivnom može razgvoarati samo o tehničkim pritanjima.

Kaže da je to rekao i Palmeru, a da to zna i Grenel i dodaje da je i pravično da takse budu ukinute. Upitan da li će doći do susreta sa Hašimom Tačijem, koji je takodje u SAD, Vučić je kazao da to još ne zna.

"Nemam ništa protiv susreta, ali čekam rezultate o taksama. Da li ćemo da se sretnemo negde nisam imao problem, ali stvarnih pregovora o bilo kojem statusnom pitanju neće biti", istakao je Vucičh i podsetio da se sa Tačijem i Kurtijem sreo i u Minhenu. "Ali, oni neće biti na AIPAC-u i to je velika sansa za Srbiju", rekao je Vučić.

On je preneo i da se u SAD suočvamo sa kampanjom koju su Albanci poveli preko filma Hrvata, Jakova Sedlara koji pokusava Srbe da prikaze u negativnom svetlu tokom Drugog svetskog rata.

"Da je tobože Nedićeva vlada progonila Jevreje, bez istorijskih činjenica i stvarnih podataka, a kako su ih Albanci i muslimani spasavali od Srba", rekao je Vučić.

On je dodao da su pritom pomešali i godinu kada je Ajnštajn došao u Ameriku, da u filmu ima i drugih grešaka, ali da će ga sutra pustiti u Njujorku i Vašingtonu.

"Pokušavaju na sve načine da spreče da se glas Srbije čuje na AIPAC, ali ja ću pokušati da odgovorim na najbolje moguće nacine", naveo je on i pomenuo koliko je samo novca dato da se ne bi pomenuo Jasenovac na raznim manifestacijama.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić u Vašingtonu: Palmer i Grenel snažno za ukidanje taksi

Izvor: RTS, 01.Mar.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Metju Palmer i Ričard Grenel smatraju da je važno da se potpuno ukinu takse Prištine, kako bi moglo da se razgovara o važnim suštinskim pitanjima. . Aleksandar Vučić...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.