Vučić o Kurtijevim specijalcima: Niko ih pipnuo nije; Kaže jedan - brao sam pečurke

Izvor: B92, 18.Jun.2023, 10:29

Vučić o Kurtijevim specijalcima: Niko ih pipnuo nije; Kaže jedan - "brao sam pečurke"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o hapšenju albanskih policajaca na teritoriji Srbije.

On je naveo da Euleks "prati" pomno sve, ali kada Albanci pređu adminitrativnu liniju tu ne prate ništa.

"Ništa im ne fali, nemaju nijednu modricu, niko ih pipnuo nije, iako bi trebalo da bude, pretpostavljamo, različit tretman u odnosu na jednog od njih, za razliku od dvojice koji su izgubljeni u vremenu i prostoru. I u sve njihove kontradiktorne izjave gde jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kaže ne nismo, a drugi kaže jesam ja malo šetao, malo otišao gore, pa malo smo prošetali dalje, odmakli se od kola, pa šta si radio, pa brao sam pečurke.

A ne, ne, vi Srbi ste krivi. Onda smo mi uputili pismo, pošto smo znali da će ići sa tim, da ih je neko otimao i ne znam ja šta sve. Onda smo uputili pismeno, Euleksu, u kojoj smo rekli, mislim, nešto najpoštenije na svetu. Samo da vi znate, mi njihove laži da sprečimo nećemo. Ni zapadne, ni albanske. Jer one rade zajednički posao. Jedini za koga mogu da kažem da tu nije bio nekorektan, to su bili NATO komanda i KFOR-ovi vojnici koji nisu bili nekorektni", objasnio je Vučić.

"Mi vam dajemo ljude koji su ih uhapsili. Kako znamo? Kako vi znate? Pa tako što proverite, poligrafski ispitate. Jeste li vi lice koje ste uhapsili ove? Ako prođu poligrafsko testiranje na to pitanje da su oni uhapsili ta lica, pitajte ih gde ste ih uhapsili. Nećemo da vam damo poligrafska testiranja o kretanju, šta, kako i na koji način. Ali ovo, da li su ih uhapsili, na kojoj teritoriji, ispitajte ih poligrafski i obavestite svetsku javnost, lažemo li ili ne. A jeste li ih interesuje? Ne interesuje ih. A kako smo do svega toga došli? Kako smo došli do toga da nijedan Albanac nigde ne bude povređen, da samo Srbi budu upucavani i da to nikoga ne interesuje. Da se uvek priča o deeskalaciji i o dvema stranama".

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.