Vučić o KiM: Trudim se da izvučem najbolje što možemo, a da izgubimo najmanje što moramo

Izvor: B92, 12.Jul.2020, 22:41

Vučić o KiM: Trudim se da izvučem najbolje što možemo, a da izgubimo najmanje što moramo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da Srbiju očekuje teška borba za Kosovo i Metohiju.

"Nas čeka borba protiv koronavirusa i garantujem da ćemo pobediti, čeka nas teška bitka za Kosovo i Metohiju. Ovo je užasavalo naš narod. Naša zemlja je slabija, danas kada kažu Srbija negde u svetu, svi pričaju o zemlji u kojoj bukte neredi, besmisleni neredi. To je oslabilo poziciju našeg naroda u Srpskoj, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji", poručio je Vučić.

Vučić je rekao da je komplikovana i teška situacija za nas po pitanju Kosova i ljudi koji to pojednostavljuju ne razumeju u kakvoj smo situaciji.

"Mnogo je teško. Moj posao je da pokušamo da nađemo najbolja rešenja, da probamo da se mirimo sa Albanicima, a da time ne ugrozima nacionalne inetres", rekao je Vučić.

Kako kaže, veliki je rivalitet između Evrope i Amerike po ovom pitanju.

"Trudim se da izvučem najbolje što možemo, da izgubimo najmanje što moramo, a šta god da kažem, samo ću da naštetim našim interesima", naveo je Vučić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: Teška situacija za Srbiju po pitanju Kosova i Metohije, nova Vlada pre kraja avgusta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2020

Veoma je komplikovana i teška situacija za Srbiju po pitanju Kosova i Metohije, a oni koji to pojednostavljuju ne razumeju u kakvoj smo situaciji, konstatovao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić...Vučić je istakao da evropski put Srbije i investicije zavise od razgovora sa Albancima,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.