Vučić naredio vojsci, policiji i BIA...

Izvor: B92, 07.Sep.2018, 07:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vučić naredio vojsci, policiji i BIA..."

U sedištu Evropske službe za spoljne poslove u Briselu završen je sastanak predsednika Srbije Aleksandar Vučića i šefice evropske diplomatije Federike Mogerini.

Prema agendi, u koju je Tanjug imao uvid, posle sastanka predsednika Vučića i Mogerinijeve, trebalo bi da usledi trilateralni susret, uz učešće i kosovskog predsednika Hašima Tačija. To zasad nije sigurno, a planom je bio predviđen i radni ručak. Tanjug je potom preneo da se Vučić uputio na aerodrom i da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se vraća u Beograd.

Državna agencija je prenela da je Vučić naredio vojsci, a zatim zatražio i od policije i BIA, da prekinu svaku komunikaciju sa kosovskom policijom i Kforom.

To je za Prvu televiziju potvrdio i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

"Predsednik je odlučio da prekinemo komunikaciju sa KPS i Kforom", rekao je Stefanović.

Takođe je naredio da se prekine svaka komunikacija i sa bilo kojim albanskim i međunarodnim predstavnicima koji deluju na teritoriji AP Kosovo, a povodom njegove posete, saznaje Tanjug.

Predsednik Vučić će tek večeras doneti odluku o mogućem odlasku na Kosovo i Metohiju, a prema Tanjugovim saznanjima, među njegovim najbližim saradnicima vlada potpuna podeljenost po pitanju odlaska u srpsku pokrajinu.

Poseta predsednika Srbije, ranije najavljena za subotu i nedelju, iznenada je dovedena u pitanje nakon informacija da Priština namerava da ga spreči da poseti Gazivode.

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji izjavio je da može da se dogodi da predsedniku Srbije bude zabranjen ulazak na Kosovo.

"Ne znam da li Vučić dolazi na Kosovo, dali smo mu dozvolu, ali destrukcijom stabilnosti Kosova ona se dovodi u pitanje. Drugi razlog, nema zbog čega da ide na Gazivode i ne zna se da li dolazi", rekao je Veselji.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić naredio vojsci da prekine komunikaciju sa sa snagama bezbednosti na Kosovu, isto tražio od policije i BIA

Izvor: Blic, 07.Sep.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je vojsci, a zatim zatražio od policije i BIA, da prekinu svaku komunikaciju sa kosovskom policijom, Kforom i bilo kojim albanskim i međunarodnim predstavnicima koji deluju na teritoriji AP Kosovo, a povodom njegove posete, saznaje Tanjug.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.