Vučić najavio obraćanje u UN: Snažno ćemo štititi poziciju Srbije; Sastao se sa Guterešom i Mišelom FOTO

Izvor: B92, 19.Sep.2023, 15:21

Vučić najavio obraćanje u UN: "Snažno ćemo štititi poziciju Srbije"; Sastao se sa Guterešom i Mišelom FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svom Instagram nalogu najavio je obraćanje u Ujedinjenim nacijama.

"Počeli smo jutros rano u UN. Mi istupamo u četvrtak i snažno ćemo štititi poziciju Srbije. Uveren sam da će građani naše zemlje biti ponsani na svoje rukovodstvo", objavio je Vučić.

Predsednik Srbije boravi u SAD do 22. septembra, gde će učestvovati na 78. zasedanju Generalne skupštine UN.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, se u Njujorku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pored sastanaka koji su objavljeni na njegovom Instagram nalogu sastao i sa Antonijom Guteresom, Šarlom Mišelom i predsednikom Kube.

"Ova nedelja u Njujorku prilika je da sa svetskim liderima razmenimo mišljenja o aktuelnoj situaciji u Evropi i svetu, izazovima u oblasti migracija, klimatskih promena i održivog razvoja, ali i da se dodatno založimo za očuvanje mira i stabilnosti u regionu. Danas, kao i u narednim danima, očekuje nas veliki broj sastanaka, a ja ću nastaviti da i u ovom izazovnom periodu izborim za Srbiju što je bolje moguće", napisao je Vučić na Instagramu.

"Pored razgovora sa generalnim sekretarom UN Guterešeom, dugo sam razgovarao i sa prijateljima, predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i predsednikom Republike Kube Migelom Dijas-Kanelom", dodao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠTITIĆEMO SNAŽNO POZICIJU SRBIJE Vučić najavio svoje obraćanje u UN: Mi istupamo u četvrtak FOTO

Izvor: Pančevac-online.com, 19.Sep.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svom Instagram nalogu najavio je obraćanje u Ujedinjenim nacijama. – Počeli smo jutros rano u #UN. Mi istupamo u četvrtak i snažno ćemo štititi poziciju Srbije. Uveren sam da će građani naše zemlje biti ponsani na svoje rukovodstvo – napisao je Vučić...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.