Izvor: RTS, 09.Feb.2021, 10:20

Vučić na video-samitu Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope

Na poziv kineskog predsednika Si Đipinga, predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na video-samitu koji organizuju Kina i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope.
Pored predsednika Srbije, video-konferenciji prisustvuje i ministar finansija Siniša Mali.

Reč je o susreta lidera koji je 2012. godine inicirala Kina, radi unapređenja poslovnih i investicionih odnosa Pekinga sa ovim delom Evrope, u okviru inicijative "Pojas i put".
Oblasti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saradnje zemalja su trgovina i investicije, poljoprivreda, nauka i tehnologija, zdravstvo, kultura, a domaćin samita bio je i Beograd - 2015. godine.
Prošle godine je, zbog pandemije, susret otkazan, a prema oceni Si Đipinga zemlje su ušle u novu fazu odgovora na kovid krizu i suočavaju se sa velikim izazovima u ekonomskom oporavku i razvoju.
Javila se potreba da Kina i zemlje ovog dela Evrope pojačaju komunikaciju, dođu do konsenzusa i odrede tok buduće saradnje za podršku ekonomskom i socijalnom oporavku i razvoju u post-kovid eri, naveo je kineski predsednik u pozivu Aleksandru Vučiću.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić za kineske medije: Prijatelj u nevolji je zaista prijatelj FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 09.Feb.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se nada da će čuti više o kineskim iskustvima na samitu Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope...On je uoči video samita Kine i zemljanja centralne i istočne Evrope govorio za kinesku televiziju CCTV...Samit je zakazan za danas, a kinesko Ministarstvo...

Nastavak na B92...

Vučić učestvuje na samitu Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope

Izvor: VOA, 09.Feb.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje u utorak, na poziv kineskog predsednika Ši Đipinga, na video-samitu koji organizuju Kina i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope. Reč je o susretu lidera koji je 2012. godine inicirala Kina radi unapređenja poslovnih i investicionih odnosa Pekinga...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.