Izvor: Press, 01.Sep.2017, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić na početku školske godine poslao poruku đacima, ali i prosvetarima (FOTO)

Predsednik je rekao mladima da razmišljaju kako mogu da doprinesu društvu i dodao da su obično najbolja rešenja ona koja zahtevaju mnogo truda i rada, a ne laka.
Foto: Tanjug
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u razgovoru sa učenicima Tehničke škole u Majdanpeku, koja je zajedno sa Gimnazijom "Mile Arsenijević Bandera" smeštena u renoviranoj zgradi, da im znanje niko ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << može oduzeti. Vučić je učenicima Četvrtog razreda Tehničke škole, ekonomski smer, rekao da je država uložila 1,2 miliona evra u zgradu škole, i poručio im da izaberu sami šta će da studiraju.
Kaže da je čuo u Engleskoj da 40 odsto motivacija učenika može biti veća kada je škola lepo opremljena i kada uče iz kvalitetnih udžbenika.
Rekao je mladima da razmišljaju kako mogu da doprinesu društvu i dodao da su obično najbolja rešenja ona koja zahtevaju mnogo truda i rada, a ne laka.
Na zgradi u kojoj se nalaze obe škole, urađena je fasada, zamenjena kompletna stolarija, nabavljena nova oprema i inventar, a zamenjen je i sistem grejanja pa će se učenici ubuduće, umesto na mazut, grejati na pelet.
U holu škole postavljena je izložba fotografija koja prikazuje kako je škola izbgledala ranije.
Obe škole pohađa ukupno oko 400 učenika.
Inače Vučić je seo u zadnju klupu kada je došao da razgovara sa učenicima.
- Imaćete veoma brzo svi, ne velike i ne dovoljne, ali svakako veće plate nego ikada - poručio je Vučić prosvetnim radnicima.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Vučić posetio zgrаdu Gimnаzije i Tehničke škole u Majdanpeku

Izvor: Beta Video, 01.Sep.2017

ČAČAK - Početak školske godine. Zgrаdu Gimnаzije i Tehničke škole u Majdanpeku posetio je predsednik Srbije Aleksаndаr Vučić. (pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.