Vučić kandidat u sve četiri opštine, izneo je neistine

Izvor: B92, 25.Dec.2017, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vučić kandidat u sve četiri opštine, izneo je neistine"

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac rekao je da incident u selu Popinci na lokalnim izborima za njega nije mali i nebitan.

On je na taj način reagovao na izjavu predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića, koji je tako okarakterisao događaj tokom izbornog dana.

Šutanovac je prethodno rekao da je DS ostvarila “ohrabrujuće rezultate na izborima u četiri opštine“, a potom je dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se DS direktno suprostavila ne samo SNS, već i Vučiću.

“Po Ustavu on je predsednik svih građana, a na lokalnim izborima je bio kandidat za predsednika opštine u sve četiri lokalne samouprave u kojima su održani izbori“, rekao je Šutanovac.

Odgovarajući na pitanje “šta su tražili funkcioneri DS na biračkom mestu u selu Popinci neposredno pre otvaranja tog biračkog mesta“, rekao je da je njih pozvao kontrolor sa biračkog mesta.

“On je rekao da predstavnici SNS na silu teraju građane da glasaju javno pred biračkim odborom. Došli su da razgovaraju sa članom izborne komisije iz DS i da mu daju uputstvo na koji način treba da se radi i da se podnese prigovor. Niko nije bio na biračkom mestu, ono što je Vučić govorio je potpuna neistina, došlo smo da bismo zaštitili građane“, rekao je Šutanovac.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.