Vučić izdao naredbu: Obustavljamo

Izvor: B92, 13.Jul.2023, 10:28

Vučić izdao naredbu: Obustavljamo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doneo odluku da se obustavi izvoza naoružanja i vojne opreme u narednih 30 dana, saznaju "Novosti".

Kako je naveo taj list, Vučić je odluku doneo na osnovu Zakona o predsedniku Republike i Zakona o Vojsci Srbije, a zbog usložnjavanja bezbednosne situacije u državi.

Odluka se odnosi na to da se predloži Vladi da se donesu akta radi obustavljanja izvoza naoružanja i vojne opreme u narednih 30 dana.

Prema informacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tog medija, po isteku navedenog roka, šef države će, zajedno sa Savetom za nacionalnu bezbednost, odlučivati da li će biti produžetka.

Takođe, u Odluci predsednik zahteva da se naoružanje i vojna oprema, uskladištena, proizvedena ili u fazi proizvodnje - u privrednim subjektima na teritoriji Srbije prioritetno stave na raspolaganje našim oružanim snagama i Ministarstvu odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić predložio Vladi zabranu izvoza naoružanja u narednih 30 dana

Izvor: Blic, 13.Jul.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na osnovu Zakona o predsedniku Republike i Zakona o Vojsci Srbije, a zbog usložnjavanja bezbednosne situacije u državi, doneo je Odluku da predloži Vladi da se donesu akta radi obustavljanja izvoza naoružanja i vojne opreme u narednih 30 dana, potvrđeno je za...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.