Vučić danas u Topličkom okrugu

Izvor: RTS, 12.Okt.2019, 07:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić danas u Topličkom okrugu

U okviru kampanje Budućnost Srbije, predsednik Aleksandar Vučić posetiće danas u Topličkom okrugu opštine Blace i Kuršumliju gde će biti položen kamen temeljac za novu fabriku.
Pre polaganja kamena temeljca, predsednik Vučić će obići jedno poljoprivredno gazdinstvo u Blacu, nakon čega će se u 11 časova obratiti građanima u centru grada.

Posetu Kuršumliji završiće obraćanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << građanima u centru Kuršumlije u 14 časova.
Kuršumlija spada u red najsiromašnijih opština u Srbiji i godinama je suočena sa odlaskom stanovništva.
Prema poslednjem popisu iz 2011. godine, ima 19.000 stanovnika, ali je taj broj znatno manji, jer mladi uglavnom odlaze u potrazi za poslom.
U Kuršumliji ima 4.500 penzionera i 2.500 nezaposlenih, a prosečna zarada iznosi 37.000 din.
Mnoga preduzeća su zatvorena, nekadašnja konfekcija "7.juli", ŠIK Kopaonik, a jedino preduzeće koje upošljava veliki broj radnika je AD Planinka u okviru koje posluju Prolom i Lukovska banja, a od nedavno i Kuršumlijska, koju planiraju da ožive.
Da ima nade za ovaj kraj govori podatak da je ove godine duplirana lista čekanja za upis u vrtić, pa je opština iz budžeta izvojila 30 miliona za izgradnju novog obdaništa koje će biti završeno do Nove godine. Zato je svako radno mesto šansa za ostanak na ovim prostorima.
Kamen temeljac za izgradnju fabrike namenske industrije položiće danas u selu Pljakovu, nadomak Kuršumlije predsednik Aleksandar Vučić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić položio kamen temeljac za fabriku namenske industrije: Dugo sam čekao da dođem u Kuršumliju

Izvor: JuznaSrbija.info, 12.Okt.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon posete Blacu, polaganju kamena temeljca za novu fabriku namenske industrije u selu Pljakovo, obratio se građanima Kuršumlije na kraju posete Topličkom okrugu, u okviru kampanje "Budućnost Srbije"...Aleksandar Vučić je rekao da je dugo čekao da dođem...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.