Izvor: RTS, 10.Jun.2021, 16:15

Vučić čestitao Siju stogodišnjicu Komunističke partije Kine

Predsednik Aleksandar Vučić primio je ambasadorku Narodne Republike Kine Čen Bo, kojoj je uručio čestitku upućenu predsedniku Si Đinpingu povodom stogodišnjice Komunističke partije Kine.
U čestitki predsednika Vučića se, između ostalog, navodi da je zahvaljujući KP Kine, uz politiku otvaranja i reformi i neuporedive razvojne uspehe, NR Kina izrasla u ekonomsku silu i predvodnika u oblasti inovacija i modernih tehnologija, kao i u glas mira >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i stabilnosti na globalnom planu.

Predsednik Vučić je rekao da je ponosan na činjenicu da su odnosi Srbije i Kine na najvišem istorijskom nivou i uveren da će saradnja biti nastavljena u duhu svestranog strateškog partnerstva.
Vučić i Čen su razmotrili tekuće i moguće zajedničke srpsko-kineske infrastrukturne projekte, kao i projekat izgradnje fabrike vakcina.
Predsednik Vučić se posebno interesovao za projekat auto-puta Preljina-Požega, kao i pruge Beograd – Novi Sad, s obzirom na to da i auto-put i pruga treba da budu pušteni u rad početkom sledeće godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić čestitao Si Đinpingu veliki jubilej FOTO

Izvor: B92, 10.Jun.2021

Beograd -- Predsednik Aleksandar Vučić je ambasadorki Kine Čen Bo uručio čestitku upućenu predsedniku Si Đinpingu povodom stogodišnjice Komunističke partije Kine...U čestitki predsednika Vučića se, između ostalog, navodi da je zahvaljujući KP Kine, uz politiku otvaranja i reformi i neuporedive...

Nastavak na B92...

Vučić čestitao Siju: Zahvaljujući KP, Kina izrasla u glas mira i stabilnosti

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jun.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je kineskoj ambasadorki Čen Bo uručio čestitku upućenu predsedniku Si Djinpingu povodom stogodišnjice Komunističke partije Kine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.