Vesti

0

Vučić čestitao Siju: Zahvaljujući KP, Kina izrasla u glas mira i stabilnosti

Autor: TKĐ

Izvor: Beta

Vučić čestitao Siju: Zahvaljujući KP, Kina izrasla u glas mira i stabilnosti

Izvor: Beta/MILOS MISKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je kineskoj ambasadorki Čen Bo uručio čestitku upućenu predsedniku Si Djinpingu povodom stogodišnjice Komunističke partije Kine.
 
Vučić je u čestitki naveo da je "zahvaljujući KP Kine, uz politiku otvaranja i reformi i neuporedive razvojne uspehe, Kina izrasla u ekonomsku silu i predvodnika u oblasti inovacija i modernih tehnologija, kao i u glas mira i stabilnosti na globalnom planu", saopštio je kabinet predsednika Srbije.
 
Na sastanku sa Čen Bo, Vučić je rekao da je ponosan na činjenicu da su odnosi Srbije i Kine "na najvišem istorijskom nivou" i da je uveren da će saradnja biti nastavljena "u duhu svestranog strateškog partnerstva", navodi se u saopštenju.
 
Vučić i Čen Bo su razmotrili aktuelne i moguće srpsko-kineske infrastrukturne projekte, uključujući projekat izgradnje fabrike vakcina.
 
Predsednik Srbije se posebno interesovao za projekat auto-puta Preljina-Požega i pruge Beograd-Novi Sad, koji treba da budu pušteni u rad početkom sledeće godine, dodaje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR