Vučić čestitao Guterešu izbor za generalnog sekretara UN

Izvor: B92, 06.Okt.2016, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić čestitao Guterešu izbor za generalnog sekretara UN

Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić čestitao je Antoniju Guterešu izbor za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, poželevši mu uspeh u obavljanju nove dužnosti.

UN je imao ključnu ulogu u pronalaženju rešenja za mnogobrojna dešavanja širom sveta, navodi Vučić.

"Imajući u vidu izazove sa kojima se suočava celokupno čovečanstvo, uveren sam da ćete svojom posvećenošću odgovornim i teškim zadacima i odlukama biti važna smernica svim relevantnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << akterima koji su spremni da doprinesu razvoju i napretku onih kojima je to potrebno", rekao je Vučić.

On je naglasio da mu je Vlada Srbije zahvalna za sve što je uradio tokom svog mandata kao visoki komesar UN za izbeglice i rado se seća njegove posete Srbiji.

"Čvrsto verujem da će se izuzetna saradnja između Republike Srbije i Organizacije Ujedinjenih nacija nastaviti uz poštovanje ciljeva i principa Povelje Ujedinjenih nacija", navodi se u čestitki premijera Vučića novom generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija Antoniju Guterešu.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija jednoglasno je nominovao bivšeg portugalskog premijera Antonija Gutereša za novog generalnog sekretara UN i preporučio Generalnoj skupštini da ga postavi na tu funkciju na pet godina počev od 1. januara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić čestitao Guterešu izbor za genseka UN

Izvor: Cafe.ba, 06.Okt.2016

- Premijer Aleksandar Vučić čestitao je Antoniju Guterešu izbor za Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, poželevši mu uspjeha u obavljanju nove dužnosti.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.