Vučić čestitao Dan vojnih veterana

Izvor: B92, 04.Dec.2022, 10:27

Vučić čestitao Dan vojnih veterana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je svim vojnim veteranima čestitao 4. decembar - Dan vojnih veterana.

Zahvalni smo, ističe, svim generacijama naših ratnika koji su preko noći ostavlali kuće i imanja kako bi obukli svoje časne uniforme i branili ono što nam je i danas najsvetije.

"Dan vojnih veterana ustanovlen je u znak sećanja na dan potpisivanja primirja u Prvom balkanskom ratu. Nastavlajući tradiciju starih ratnika Vojske Kralevine Srbije, izborom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovog datuma za Dan vojnih veterana obezbedio se kontinuitet sa veteranima iz vremena 1912. godine, kada je Kralevina Srbija, kao moderna država, angažovala deo svog stanovništva u ratu i sve materijalne i finansijske rezerve uz stvaranje Balkanskog saveza sa svojim susedima", naveo je Vučić.

"Cela naša istorija bila je dug i mukotrpan put do slobode i borba za njeno očuvanje. Naši vojnici, bez obzira na vek u kojem su živeli i branili ognjišta, hodili su stazama do pobede, kako bi Srbija mogla ponovo da se uzdigne, ponosna i slobodna, kakva je uvek i bila. Vi ste ponos ove zemle i naroda, uzor generacijama koje poštuju hrabrost, patriotizam, kao i dostojanstvo sa kojim se nosi uniforma i grb Srbije", naglasio je Vučić.

Na tom tragu, napisao je predsednik, nastavlamo da se borimo za Srbiju, sada na drugačiji način, kako biste videli da vaše žrtve i napori nisu bili uzaludni i kako biste znali da sva naša deca imaju budućnost u slobodnoj, suverenoj zemli, koja se brzo razvija i napreduje. "Zahvalujući vama koji ste tu i onima kojih, nažalost, više nema, mi smo danas slobodni ludi i baš zato je naša dužnost ne samo da oživimo uspomenu i odamo počast hrabrim borcima i junacima, učesnicima svih ratova i borbenih dejstava za oslobodjenje Srbije, već da na svim polima života i rada iskažemo brigu za vojne veterane", kazao je Vučić. "Čestitam vam jubilej, uz obećanje da Srbija nikada neće posustati u borbi za bole sutra, večno pamteći i klanjajući se žrtvama koje ste podneli", navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić i Vučević čestitao Dan vojnih veterana

Izvor: RTS, 04.Dec.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar odbrane Miloš Vučević svim vojnim veteranima čestitali su 4. decembar – Dan vojnih veterana. . Aleksandar Vučić vojnim veteranima čestitao je Dan vojnih veterana koji je, podsetio je, ustanovljen u znak sećanja na...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.