Izvor: RTS, 04.Dec.2022, 10:30

Vučić i Vučević čestitao Dan vojnih veterana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar odbrane Miloš Vučević svim vojnim veteranima čestitali su 4. decembar – Dan vojnih veterana.
Aleksandar Vučić vojnim veteranima čestitao je Dan vojnih veterana koji je, podsetio je, ustanovljen u znak sećanja na dan potpisivanja primirja u Prvom balkanskom ratu.

"Nastavljajući tradiciju starih ratnika Vojske Kraljevine Srbije, izborom ovog datuma za Dan vojnih veterana obezbedio se kontinuitet >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa veteranima iz vremena 1912. godine, kada je Kraljevina Srbija, kao moderna država, angažovala deo svog stanovništva u ratu i sve materijalne i finansijske rezerve uz stvaranje Balkanskog saveza sa svojim susedima", naveo je Vučić.
Zahvalni smo, ističe, svim generacijama naših ratnika koji su preko noći ostavljali kuće i imanja kako bi obukli svoje časne uniforme i branili ono što nam je i danas najsvetije.
"Cela naša istorija bila je dug i mukotrpan put do slobode i borba za njeno očuvanje. Naši vojnici, bez obzira na vek u kojem su živeli i branili ognjišta, hodili su stazama do pobede, kako bi Srbija mogla ponovo da se uzdigne, ponosna i slobodna, kakva je uvek i bila. Vi ste ponos ove zemlje i naroda, uzor generacijama koje poštuju hrabrost, patriotizam, kao i dostojanstvo sa kojim se nosi uniforma i grb Srbije", naglasio je Vučić.
Na tom tragu, napisao je predsednik, nastavljamo da se borimo za Srbiju, sada na drugačiji način, kako biste videli da vaše žrtve i napori nisu bili uzaludni i kako biste znali da sva naša deca imaju budućnost u slobodnoj, suverenoj zemlji, koja se brzo razvija i napreduje.
"Zahvaljujući vama koji ste tu i onima kojih, nažalost, više nema, mi smo danas slobodni ljudi i baš zato je naša dužnost ne samo da oživimo uspomenu i odamo počast hrabrim borcima i junacima, učesnicima svih ratova i borbenih dejstava za oslobođenje Srbije, već da na svim poljima života i rada iskažemo brigu za vojne veterane", naveo je Vučić.
U čestitki predsednika zaključuje se da Srbija nikada neće posustati u borbi za bolje sutra, večno pamteći i klanjajući se žrtvama koje su vojni veterani podneli.
"Uspomena na pretke ponos"Ministar odbrane Miloš Vučević je u čestitki naveo da vojni veterani, negujući tradicije starih ratnika Vojske Kraljevine Srbije, na najbolji način pokazuju da su uspomena na pretke i istorija koju imamo naš ponos, nikako stid i ne smeju biti zaboravljene.
"U želji da više nikada ne budemo primorani da oružjem branimo našu otadžbinu od neprijatelja, klanjam se pred senima onih kojih više nema i kažem večno hvala svim veteranima na žrtvama koje su podneli uz obećanje da one nisu bile uzaludne. Njihov duh nastaviće večno da živi kroz potomke", naveo je Vučević.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik i ministar odbrane čestitali Dan vojnih veterana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je svim vojnim veteranima čestitao 4. decembar - Dan vojnih veterana..."Dan vojnih veterana ustanovljen je u znak sećanja na dan potpisivanja primirja u Prvom balkanskom ratu. Nastavljajući tradiciju starih ratnika Vojske Kraljevine Srbije, izborom ovog datuma...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Predsednik Vučić čestitao Dan vojnih veterana

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 04.Dec.2022

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je svim vojnim veteranima čestitao 4. decembar – Dan vojnih veterana. “Dan vojnih veterana ustanovlјen je u znak sećanja na dan potpisivanja primirja u Prvom balkanskom ratu. Nastavlјajući tradiciju starih ratnika Vojske Kralјevine Srbije,...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Zahvaljujući vama mi smo danas slobodni ljudi: Čestitka predsednika Vučića povodom Dana vojnih veterana

Izvor: 24sedam.rs, 04.Dec.2022

Zahvalni smo svim generacijama naših ratnika koji su preko noći ostavljali kuće i imanja kako bi obukli svoje časne uniforme i branili ono što nam je i danas najsvetije, poručio je predsednik

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.