Vućić čestitao Dan pobede na ruskom jeziku: Svojim podvizima  ruski narod je uspeo da uništi fašizam (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Maj.2017, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vućić čestitao Dan pobede na ruskom jeziku: Svojim podvizima ruski narod je uspeo da uništi fašizam (VIDEO)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić čestitao je na ruskom Dan pobede nad fašizmom

Svojim herojskim podvizima u Drugom svetskom ratu ruski narod je uspeo da uništi fašizam i spase ceo svet od te sile mraka, poručio je premijer Srbije u čestitki Rusiji povodom Dana pobede, koju je uputio na ruskom jeziku.

Čestitajući Dan pobede na ruskom jeziku, Aleksandar Vučić je rekao da je Dan pobede jedan od najvažnijih dana za čovečanstvo.

VUČIĆ SA REDITELJEM >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ZAFRANOVIĆEM: Snima se film o Drugom svetskom ratu

- Ruski narod je podneo najveći teret Velikog otadžbinskog rata, i to će zauvek ostati primer izuzetnog junaštva i patriotizma. Svojim herojskim podvizima u Drugom svetskom ratu on je uspeo da uništi fašizam i spase ceo svet od te sile mraka - rekao je premijer Srbije.

Naveo je da vojnici Crvene armije zaslužuju uvažavanje, poštovanje i večnu uspomenu u našim srcima:

- Meni je drago što je i srpski narod, rame uz rame sa drugim narodima sveta, dao svoj doprinos osvajanju mira i slobode. Čestitam Rusiji, ruskom narodu i celokupnom slobodoljubivom čovečanstvu Dan pobede nad fašizmom. Živeo Dan pobede!

Dan pobede nad fašizmom je dan kada je nacistička Nemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svetskom ratu. Slavi se 9. maja, iako je Drugi svetski rat konačno završen tek nekoliko meseci kasnije bezuslovnom kapitulacijom carskog Japana.

Devetog maja 1945. godine sovjetski maršal Žukov ratifikovao je ispred Saveznika sporazum o nemačkoj kapitulaciji, koji je dan ranije u ime Trećeg rajha potpisao nemački feldmaršal Vilhelm Kajtel.

Najveća parada održava se svake godine u Moskvi, sa velikim mimohodom više rodova vojske i preleta avijacije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.