Vučić: Za rušenje u Savamali kriva je gradska vlast!

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jun.2016, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Za rušenje u Savamali kriva je gradska vlast!

Mandatar za sastav nove Vlade Aleksandar Vučić izjavio je u sredu da iza rušenja u Savamali stoje najviši organi gradske vlasti Beograda i da će oni za to snositi odgovornost.

- Nesumnjivo je da iza onoga što se dogodilo u Savamali stoje najviši organi gradske vlasti u Beogradu - rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Istakao je da neće da govori o detaljima, da su za to nadležni policija i tužilaštvo, da će oni to da rade, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da je njegova obaveza kao predsednika Vlade da to kaže, jer neće da mu kažu u buducnosti da je bio isti "kriminalac" kao oni koji su nekada vladali, a za vreme čije vladavine se pod fantomkama hapsio predsednik države.

Nevažno je da ko su sitni izvršioci. Što se tiče ad personam ili ad hominem, to ćete morati da šačekate državne nadležne organe - odgovorio je Vučić na pitanje novinare da li javnost može da očekuje da će za Savamalu odgovarati gradonačelnik Beograda Siniša Mali, budući da je rekao da je za to odgovoran vrh gradske vlasti.

Na pitanje da li ovo znači da gradonačelnik više nema njegovu podršku, Vučić je odgovorio da, ako govori kao običan građanin, ne poznaje gradonačelnika ko je više uradio za Beograd od Siniše Malog.

- Siniša Mali je uradio više nego ijedan gradonačelnik, spustio je dug Beograda za 260 miliona evra. Spustio je deficit sa 21 na šest. Napravio najlepše šetalište u Evropi. On gradi i završava gradnje u centru i oko grada, zato moje mišljenje o tome kakav je gradonačelnik Siniša Mali ne može da se promeni. Ipak postoje raznovrsne odgovornosti - rekao je Vučić i dodao:

"Mađutim, druga je stvar ono što mislim o događajima u Savamali, jer ono što se desilo tamo je katastrofalno."

- Smatram da je veoma važno da se razlikujemo od prethodnika, da uvek kažemo istinu, da ništa ne krijemo - istakao je Vučić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.