Vučić: Vlada će trajati tri i po - četiri godine, to će biti najuspešnije godine za Srbiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Sep.2016, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Vlada će trajati tri i po - četiri godine, to će biti najuspešnije godine za Srbiju

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da uopšte nije realno da iduće godine bude parlamentarnih izbora, da bi trebalo da Vlada traje tri i po do četiri godine i da će to biti "najuspešnije godine za Srbiju sa ozbiljnim i dinamičnim rastom".

"Ove godine ćemo imati rast od blizu tri odsto, dogodine više od tri odsto, i moja želja je da u narednih četiri-pet godina imamo prosečan rast veći od tri odsto. To znači ubrzano približavanje EU, tri puta veći prosečni >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rast nego italijanski, a dvostruko veći od hrvatskog", rekao je Vučić u intervjuu za sutrašnji Kurir.

Upitan kako je zadovoljan odgovorom EU na pismo koje je početkom avgusta poslao njenim najvišim predstavnicima, Vučić je odgovorio da "ni EU nije uvek pravična", ali da je EU najveći trgovinski partner Srbiji, da iz nje dolazi najviše investicija i da je Srbija najveću podršku imala od EU.

"Ni EU nije uvek pravična, ćute za Barešićev spomenik, onda kad jedan narod proglašavaju šakom jada, a jave se kad kažem da neko laže ili da ne govori istinu o Zapadnoj Tamnavi. Jasno je da nema principa u ponašanju i političkoj reakciji EU", rekao je Vučić, a na konstataciju da i dalje vidi integraciju u EU kao spoljnopolitički prioritet, odgovorio je:

"Ljudi, nama je EU 85 odsto tržišta, 95 odsto investicija dolazi iz EU, najveću podršku imali smo od EU. Budimo fer i ne pljujmo po novcu njihovih poreskih obveznika. Dobili smo stotine miliona evra samo za poplave, a potrošili smo ih tako da niko nema nijednu primedbu".

Vučić je upitan o predsedničkim izborima u Srbiji kazao da mu "ne pada na pamet" da se tim izborima bavi u narednih šest meseci, da se niko iz Srpske napredne stranke čiji je predsednik, time neće baviti do marta, a na pitanje da li je moguće da i on bude u predsedničkoj trci, odgovorio je da je "već deset puta rekao da nije zainteresovan za to".

Upitan kako će sarađivati s budućim predsednikom Srbije ako pobedi kandidat opozicije, Vučić je rekao da je "sve izbor naroda", a da je "druga stvar da li će da sarađuje ili će da se skloni".

"Mogu i da se sklonim, pa da neka druga naprednjačka većina nastavi da radi. Ali da sačekamo i da ne nagađamo, imamo mnogo ozbiljnog posla da uradimo. Sve je moguće", rekao je Vučić za izdanje Kurira od nedelje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Aleksandar Vučić: Ni EU nije uvek pravična, ali je EU najveći trgovinski partner Srbiji

Izvor: Beta, 11.Sep.2016, 12:17

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da uopšte nije realno da iduće godine bude parlamentarnih izbora, da bi trebalo da Vlada traje tri i po do četiri godine i da će to biti "najuspešnije godine za Srbiju sa ozbiljnim i dinamičnim rastom"."Ove godine ćemo imati rast od blizu tri odsto,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.