Vučić: Videli ste oružje iz stokova za uništenje

Izvor: B92, 29.Mar.2018, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Videli ste oružje iz stokova za uništenje

Predsednik Aleksandar Vučić pratio je na poligonu Pasuljanske livade taktičku vežbu Četvrte brigade Kopnene vojske, vazduhoplovne brigade i Specijalne brigade.

On je na konferenciji za novinare rekao da je to bila redovna vežba Vojske Srbije na kojoj je pokazan ceo proces gađanja.

"Danas ste videli redovnu vežbu Vojske Srbije u teškim vremenskim uslovima. Prikazivali smo ceo proces gađanja i mislim da su naši momci buili veoma uspešni. Poručio bih im da očekuju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dodatno poboljšanje njihovog standarda i dalje opremanje vojske", kazao je.

Vučić je naglasio da je u vojnoj vežbi korišćeno oružje i oruđe koje je bilo u stokovima za uništenje.

"Mi smo ga obnovili i mogli ste da vidite kako radi. Videli ste i naše borbene avione, a očekujemo dalje ubrzano opremanje vojske. Mala smo zemlja koja se ne nalazi u vojnim blokovima i koja želi da zadrži svoju slobodu i suverenitet - a za to morate da imate dobhru armiju", rekao je Vučić i zahvalio se svim učesnicima vežbe.

On je pomenuo da su mogli da se vide bombarderi orlovi, koje smo do skoro imali samo jedan ili dva u resursima, a danas imamo 7, te očekujemo da ih imamo 12.

Kazao je da su nova vozila - borbena oklopna vozila i protivoklopno lansirrno oruđe, koje je, dodao je, bilo na uništavanju u Smederevskoj Palanci, jer je neko obećao da ćemo to da uništimo.

"Nismo to uništili i baš me briga šta su obećavali. Videli ste da to danas odlično radi", rekao je Vučić.

Nadam se, želim i verujem da ćemo moći da postižemo bolje rezultate u vežbama koje predstoje“, naglasio je Vučić.

On je odgoravajući na pitanja u vezi nabavke aviona od strane Hrvatske, da svako ima pravo da se brine o svojoj bezbednosti, da nemamo ništa protiv toga, a da mi volimo da upravljamo svojom zemljom i volimo slobodu.

"Nemamo ništa protiv, svako brine o svojoj bezbednosti. Hrvatska je članica NATO. Smešno je porediti nas sa NATO, oni su veliki i moćni. Mi smo mali, ali volimo slobodu više od svega, volimo da sami upravljamo svojom zemljom i budemo svoji na svome", rekao je Vučić na poligonu Pasuljanske livade.

Kako je rekao, trudimo se da imamo snažniju vojsku nego što smo je imali, a našim komšijama, kaže, želi dobru opremljenost i ništa više.

Dodao je da ne bi da ulazi u specifičnosti nabavke, ali i da bi, da je "neko sa strane", bio zadovoljniji poslom koji je Srbija napravila.

Predsednik Srbije je rekao da ljudi u Srbiji ne treba da brinu i da ćemo imati snažnu armiju da nam omogući da budemo svoji na svome.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.