Vučić: Uvek je bolje pregovarati nego ratovati

Izvor: Press, 12.Maj.2013, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Uvek je bolje pregovarati nego ratovati

Srbja nije i neće priznati nezavisnost Kosova ni posredno ni neposredno, istakao je prvi potpredsednik Vlade Srbije i pozvao odbornike da razmisle koje su posledice neprihvatanja briselskog sporazuma.

"Ne verujem da smo kao nacija podeljeni na Srbe kojima je KiM glavna briga i one kojima je poslednja briga. Nema razlike među nama kada je u pitanju značaj srpskih interesa, vašeg opstanka i budućnosti,"- rekao je Vučić.

Neću vas lagati neće biti lako, poručio >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je Vučić dodajući da večeras od odbornika osim iskaza rodoljublja nije čuo mnogo realnosti. Uvek je bolje pregovarati sa bilo kim. Pregovarati sa Albancima nego ratovati, kazao je on.

Na primedbu odbornika da briselski sporazum nije u skladu sa zakonima i Ustavom, Vučić je rekao da će o tome ocenu da da Ustavni sud Srbije i da će svaka odluku tog suda biti poštovana.

Vučih je u obraćanju odbornicima četiri opštine sa severa Kosova istakao da je sve drugo do sada isprobano i da se oni razlikuju po izboru "oružja" i da razmisle o onome o čemu govore.

"Mogao sam da izaberem i mnogo lakši način, da sa pozicije zastupnika većine donosim odluke i ne razgovaram sa vama, ali mislim da se tako ne vodi racionalna politika", rekao je Vučić ističući da je ponosan što je mogao da čuje mišljenje Srba sa severa Kosova i kaže im šta misli.

Kada se ohlade glave svih nas, moraćemo da se udružzimo, radimo zajedno, jer jedni bez drugih ne možemo ništa, naglasio je Vučić, poručivši odbornicima da niko ne misli da treba da budu Kosovari ili Albanci.

Nikada neću prihvatiti da je bolje živeti u ratu nego u miru, rekao je Vučić naglasivši da se nadao i očekivao u najvećem delu ovakav politički i stranački pristup.

Rekao bih onima koji su koristiliu uvrede sve vreme, računajući da će time svojim centralama ojačati moć ovde, da je razlika između mene i njih što su večeras oni nasmejani a meni ništa nije smešno i toliko su oni zabrinuti za budućnost KiM, rekao je prvi potpredsednik Vlade.

Srbija neće dozvoliti da prekinete sve veze i odnose sa Srbijom a ako možete da izabrete nekog boljeg od nas samo napred, poručio je Vučić.

On je istakao da Srbi sa severa Kosova nemaju većeg prijatelja od Beograda zamolivši ih da o tome razmisle.

Vučiće je kazao da su u Briseliu bili ogromni pritisci da se prihvati nešto što je gore i da je sadašnji briselski sporazum nešto mnogo bolje nego što su tada nudili.

On je dodao da je tačno da neki pokušavaju kroz implementacione planove da unesu nešto što ne piše u sporazumu a da je briselski sporazum, sporazum koji ne reguliše ni blizu sve odnose na Kosovu i Metohiji.

Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Vučić: Jaz nije više tako dubok

Izvor: RTS, 13.Maj.2013, 17:39

Jaz između vlasti u Beogradu i predstavnika naroda na Kosmetu nije više "toliko dubok", ali to ne znači da će Srbi na KiM lako prihvatiti primenu briselskog sporazuma, rekao Aleksandar Vučić. Čvrsto verujem da ćemo u narednim danima doneti zajedničku odluku u korist cele nacije, poručio vicepremijer....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.