Vučić: U teškim uslovima postigli smo najbolje za Srbiju

Izvor: Politika, 31.Mar.2014, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: U teškim uslovima postigli smo najbolje za Srbiju

BRISEL – Vicepremijer Aleksandar Vučić izjavio je da je u nastavku dijaloga s Prištinom, u teškim uslovima, za Srbiju i srpski narod postignut najbolji mogući rezultat kad je reč o pitanjima pravosuđa na Kosovu i Metohiji.

Predsednik suda u Mitrovici biće Srbin, a i značajan broj sudija i tužilaca biće naši sunarodnici, izjavio je Vučić za RTS.

On očekuje da Vlada Srbije bude formirana do 27. aprila, a odmah nakon toga on u Beogradu očekuje visoku predstavnicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << EU Ketrin Ešton.

Kad je reč o stavu Srbije prema krizi na Krimu, Vučić je ponovio, a to je, kako je naveo, preneo i Eštonovoj, da je stav Srbije najjasniji mogući i da on znači da Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji, ali da će uvek poštovati teritorijalni integritet svake zemlje članice Ujedinjenih nacija.

----------------------------------------------

Ešton: Finalizacija dogovora o pravosuđu na sledećem sastanku

Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton je, nakon završetak 23. runde dijaloga Beograda i Prištine, izrazila zadovoljstvo što su dve strane skoro završile razgovore o pravosuđu i naglasila da će dogovor biti finaliziran na sledećem sastanku.

„Nastavili smo rad na pitanjima koja se tiču primene Briselskog sporazuma. U tom kontekstu izražavam zadovoljstvo zbog toga što su dve strane skoro završile razgovore o pravosuđu. Imajući u vidu neophodna usaglašavanja, dogovor će biti finaliziran na sledećem sastanku”, navodi se u saopštenju.

Ešton je napomenula da su dve strane razgovarale i o narednim koracima u okviru dijaloga i dogovorile da se uskoro ponovo sastanu.

----------------------------------------------

Tači: Praktično postignut dogovor o pravosuđu

Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je nakon sastanka sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem u Briselu, da je postignut suštinski napredak i praktično sklopljen dogovor o pravosuđu i pitanju suda na severu Kosova.

Tači je rekao da je ostalo samo neko manje tehničko pitanje koje će usaglasiti stručnjaci, i da sporazum treba da bude ozvaničen na sledećoj rundi dijaloga.

Agencije

objavljeno: 31.03.2014.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.