Vučić: To su za nas teške poruke

Izvor: B92, 29.Jan.2020, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: To su za nas teške poruke

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da iz Podgorice stižu "teške poruke".

Kako je naveo, reč je o "teškim porukama" poput ocene predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da su protesti "ludački", te, na primer, da će u Crnoj Gori biti "neka pravoslavna crkva".

"To su za nas teške poruke", rekao je Vučić novinarima na pitanje o izjavi Đukanovića, te istakao da to pitanje u Crnoj Gori ne može da se gleda samo kao versko, jer je naša crkva, ističe, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i deo našeg nacionalnog identiteta.

On, kaže, nema nameru da se meša u crkveno, pogotovo ne u duhovno pitanje, jer, inače, nije veliki vernik, iako je pripadnik srpske crkve, u kojoj je kršten, i ne ide svakodnevno na liturgije.

Ali, kaže predsednik, srpska crkva ima veliki značaj po srpski narod:

"Srpska crkva je, sem duhovnog života, bila čuvar našeg nacionalnog bića. Vidite iz različitih izvora, tako i mnogih iz državnih struktura da kažu da to nije srpska, već će je nazvati 'nekom pravoslavnom crkvom'", primetio je Vučić.

Sutra će, ističe, tako uraditi na Kosovu, te u Hrvatskoj, kao pred Drugi svetski rat, kada su imali glupu ideju da to bude hrvatska pravoslavna crkva, pa su to promenili, objasnio je on.

Vučić je ukazao da srpski narod u Kistanju, Dobropoljcima, na primer, opstaje samo zbog postojanja manastira Krka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.