Vučić: Teške poruke iz Podgorice...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2020, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Teške poruke iz Podgorice...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da iz Podgorice stižu "Teške poruke", poput ocene predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da su protesti “ludački”, te, na primer, da će u Crnoj Gori biti neka "pravoslavna crkva".

"To su za nas teške poruke", rekao je Vučić novinarima na pitanje o izjavi Đukanovića, te istakao da to pitanje u Crnoj Gori ne može da se gleda samo kao versko, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jer je naša crkva, ističe, i deo našeg nacionalnog identiteta.

On, kaže, nema nameru da se meša u crkveno, pogotovo ne u duhovno pitanje, jer, inače, nije veliki vernik, iako je pripadnik srpske crkve, u kojoj je kršten, i ne ide svakodnevno na liturgije.

Ali, kaže predsednik, srpska crkva ima veliki značaj po srpski narod:

"Srpska crkva je, sem duhovnog života, bila čuvar našeg nacionalnog bića. Vidite iz različitih izvora, tako i mnogih iz državnih struktura da kažu da to nije srpska, već će je nazvati 'nekom pravoslavnom crkvom'", primetio je Vučić.

Sutra će, ističe, tako uraditi na Kosovu, te u Hrvatskoj, kao pred Drugi svetski rat, kada su imali glupu ideju da to bude hrvatska pravoslavna crkva, pa su to promenili, objasnio je on.

Vučić je ukazao da srpski narod u Kistanju, Dobropoljcima, na primer, opstaje samo zbog postojanja manastira Krka.

Izbori su u aprilu, narod će reći kako vidi svoju budućnost

On nije hteo komentariše odluku "1 od 5 miliona" da učestvuje na izborima, ističući da su izbori u aprilu i da će građani na tim izborima pokazati gde i kako vidi svoju budućnost.

Na pitanje novinara u Drvaru da li to što pokret Jedna od pet miliona izlazi na izbore znači da je kampanja bojkota propala, Vučić je odgovorio:

"Ne mislim da je bilo šta propalo ili bilo šta uspelo i ne znam ko se sve krije iza toga, niti me to zanima. Ne želim da komentarišem te naše partijske stvari. Izboru su u aprilu i narod će da pokaže svoje i da kaže gde i kako vidi svoju budućnost".

Dodaje da iako je posvećen svom poslu 24 sata dnevno više ne može u tim "raznim predstavama da pohvata" o čemu je reč, te da može samo da zamisli šta obični ljudi u Srbiji misle o svemu tome.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić: Teške poruke za Srbiju stižu iz Crne Gore

Izvor: Danas, 29.Jan.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, povodom tvrdnje crnogorskog predsednika Mila Đukanovića da protesti građana protiv Zakona o slobodi veroispovesti predstavljaju "ludački pokret", da su to teške poruke za Srbiju.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.