Vučić: Srbija je kriva čak i kada ćuti

Izvor: B92, 03.Apr.2023, 15:26

Vučić: Srbija je kriva čak i kada ćuti

Najviše mi smeta što je Srbija kriva za to što se uvek "meša" u sve, naveo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Svaki put kada se nešto desi, kada Milanović pobedi Kolindu, kada Golob pobedi Janšu, kada Kurc više nije kancelar. Šta god da se dogodi, oni kažu sledeći je Vučić. To je bilo i sa Trampom kada je izgubio od Bajdena. Samo da podsetim građane, šta god da se dogodi, oni uvek se u tome potrude da pronađu svoj tobož budući uspeh, a moj neuspeh", istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Vučić i dodao:

"Oni ne razumeju da svaka zemlja ima svoje zakonitosti, i ona se tiče volje njihovih građana. Oni su izgubili 11 godina svog života jer nisu u stanju da razmišljaju o tome kako Srbija da raste. Olakšavaju mi da svoj mandat privedem kraju i da ljudi mogu da vide razliku između odgovornosti i neodgovornosti".

Kako je naveo, smeta mu to što je Srbija kriva za to što se uvek "meša" u sve.

"Pogledajte brutalno mešanje BiH u unutrašnje stvari u Crnoj Gori, ali niko to nije rekao, niko nije rekao da je to radila Priština i gotovo sve zemlje Zapadnog Balkana. To je ta priča kako Srbija uvek mora da bdue kriva kako bi se napravio balans, a u stvari pravi se disbalans, jer Srbija je uvek kriva za sve iako nema nikakve veze sa tim. Srbija je kriva, čak i kada ćuti", naveo je Vučić.

On se osvrnuo i na poraz Đukanovića na predsedničkim izborima.

"Morate da ima neko mnogo snažniju ekonomiju. Ćutao sam na odgovoran način, jer ne želim da govorim ružne stvari kada je neko izgubio na izborima. Mislim da je to džentlmenski. Politika Đukanovića i naša politika su bile dijametralne, koje su se razlikovale. Nadam se, ne padam u euforiju, videćemo kako će to izgledati... Nadam se da je moguće da napravimo bolje odnose Srbije i Crne Gore. Bilo bi dobro za sve nas. To je ono što je za ljude važno", naveo je Vučić.

Vučić je naveo da će biti teško sutra u Briselu, gde se nastavlja dijalog na tehničkom nivou Beograda i Prištine.

"U Briselu će biti teško mučenje. Sve što rade je izmišljanje novih sukoba. Problem je u tome što neko ne želi da razume da to ne može na silu, moramo da radimo i živimo zajedno. Sve što smo rekli ispunićemo, a sve što smo rekli da nećemo, nećemo. Nisam optimista", naveo je Vučić.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.