Izvor: RTS, 03.Avg.2021, 12:34

Vučić: Spreman sam da tokom saslušanja o Belivukovoj grupi budem na poligrafu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je spreman tokom saslušanja o Belivukovoj grupi bude tokom saslušanja sve vreme priključen na poligraf. Ponovio je da u slučaju Belivuk FBI nije imao nikakvu ulogu i rekao da se pre dva dana tim povodom čuo sa Nebojšom Stefanovićem i da ga je pitao o kakvoj ulozi FBI je govorio.
Aleksandar Vučić je to rekao odgovarajući na pitanje novinara da li je podnošenja prijava protiv njega i Vulina dobar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << način da odgovori na otpužbe članova kriminalnog klana i tajkunskih političara.

"Spreman sam da to saslušanje izvedem tako što ću biti prikopčan na poligraf, gde sam već jednom bio i da se vidi da li sam i jednu reč slagao ili ne o svakom od navoda. Siguran sam da je na to spreman i Vulin", rekao je Vučić novinarima nakon obilaska završnih radova na rekonstrukciji i izgradnji Kliničkog centra Srbije u Beogradu
Kaže da kada se postavlja pitanje pitanje kako su oni sebe doveli u tu situaciju, kaže da je to zato što imaju političke protivnike koji imaju mnogo para, a veoma malo morala i dug staž na vlasti i nemaju nikakve rezultate osim ličnog bogaćenja.
Vučić ističe da ti politički protivnici sada sa medijskim partnerima pokušavaju da izvrše pritisak na ljude koji su odgovorni i pošteni i nemaju tajne račune u zemlji i inostranstvu.
"I onda samo jedna laž sustiže drugu", rekao je Vučić.
Smatra da je da je podnošenje krivičnih prijava protiv samih sebe dobar način da kažu sve što imaju, kao što je bilo u slučaju Jovanjica, i pokažu koliki su lažovi svi koji tvrde da su on i Vulin imali bilo kakve veze sa grupom Belivuka.
Potpredsednik SNS-a Miloš Vučević i poslanik Pokreta socijalista Đorđe Komlenski predali su u Republičkom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv predsednika Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina zbog, kako su rekli, navoda u medijima koji dovode u vezu državni vrh sa organizovanim kriminalom.
"Čuo sam se sa Stefanovićem povodom FBI i Belivuka"Predsednik Srbije je ponovio danas da u slučaju Belivuk FBI nije imao nikakvu ulogu i rekao da se pre dva dana tim povodom čuo sa Nebojšom Stefanovićem i da ga je pitao o kakvoj ulozi FBI je govorio.
"On mi je preneo da nije rekao da je FBI imao ulogu u slučaju Belivuk, već je valjda mislio uopšteno.
Govorim šta je on meni rekao, pošto naravno u slučaju Belivuk FBI nije imao nikakvu ulogu", kazao je Vučić novinarima odgovarajući na pitanje da li se čuo sa Stefanovićem i da li je on mogao da pogreši kada je govorio o pitanju saradnje sa FBI u slučaju Belivuk.
Vučić je istakao i da su u slučaju Belivuk sve obavili MUP i BIA.
"Naknadno pri otvaranju telefona prvo su MUP i BIA otvorili fotografije i prve fotografije koje su pokazane bile su naše fotografije, a kasnije smo imali podršku evropskih sestrinskih službi", objasnio je Vučić i ponovio da u ovom slučaju FBI nije ništa uradio.
"Pomoći ćemo Skoplju u gašenju požara"Upitan o požarima koji su pogodili Severnu Makedoniju, predsednik Srbije izjavio je da je naša zemlja donela odluku da pomogne Skoplju u gašenju požara, a što je i predviđeno u okviru inicijative Otvoreni Balkan, kao i da ga ne interesuje šta pojedini na Zapadu misle o toj inicijativi, ako je ona dobra za Srbiju, Severnu Makedoniju i Albaniju, kao i da dobrobit naših građana.
"Ako bude potrebe da se pomogne Skoplju oko gašenja požara, mi smo već doneli odluku i saglasali se da naši helikopteri sa verdrima vode, pošto mogu da nose i po 1.200 litara vode, pomognu u gašenju poažara. Nadam se da je situacija sada mnogo bolja", rekao je Vučić novinarima nakon obilaska završnih radova na rekonstrukciji i izgradnji Kliničkog centra Srbije u Beogradu.
Vučić je to rekao u okviru odgovora na pitanje da li ima reakcije najmoćnijiih zapadnih zemalja za inicijativu Otvoreni Balkan i šta mu je o toj inicijativi rekao nemački državni sekretar Berger koji je posetio i Beograd i Prištinu i Sarajevo.
"Imali smo sveobuhvatne razgovore sa Migelom Bergerom, imamo različite pozicije po pitanju Beograda i prištine i ne apsolutno istovetne i po pitanju Otvorenog Balkana. Ne bih da komentarišem razloge, ali čini mi se da su svakome jasni, ali mi nećemo odustajati od onoga što predstavlja suštinu evropskih vrednosti i sloboda, a to jeste sloboda kretanja ljudi i protoka robe usluga i kapitala", naveo je Vučić.
Predsednik je istakao da su to političke i ekonomske vrednosti koje doprinose rastu svake od naših zemalja i da smo svakako dobre sporazume potpisali.
Istakao je da je važno šta misle neki na Zapadu, ali da je još važnije šta mislimo i radimo mi, i da to bude na korist naših građana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Spreman sam da budem saslušan, na poligraf idem čim me pozovu

Izvor: N1 televizija, 03.Avg.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom podnošenja krivične prijave protiv njega zbog navodnih veza sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka, da je spreman da se to saslušanje sprovede na poligrafu, kako bi svi videli da li je bilo šta slagao.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.