Vučić: Sporazum s Poljskom za unapređenje vojne saradnje

Izvor: Blic, 10.Jun.2013, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Sporazum s Poljskom za unapređenje vojne saradnje

Ministar odbrane Aleksandar Vučić izjavio je danas da Sporazum u oblasti odbrane koji je potpisao s poljskim kolegom Tomasom Siemoniakom otvara mogućnost za višestruku vojnu saradnju, saradnju u oblasti vojne industrije, ali i zajedničko učešće u međunarodnim mirovnim operacijama.

Vučić je tokom sastanak s poljskim ministrom odbrane istakao da su odnosi dve zemlje tradicionalno dobri i zahvalio na podršci koju Poljska pruža Srbiji u evropskim integracijama, saopštilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Ministarstvo odbrane Srbije.

"Ohrabreni smo podrškom Evropske unije i Poljske za proevropsku politiku koju Srbija vodi. Dobijanje datuma za početak pregovora predstavlja zasluženi rezultat Vlade Srbije", rekao je Vučić.

Siemoniak je istakao da Poljska pruža nedvosmislenu podršku nastavku evropskih integracija Srbije i uputio poziv prvom potpredsedniku srpske vlade da poseti Poljsku, navodi se u saopštenju.

Dvojica ministara su danas posle sastanka potpisala Sporazum o saradnji u oblasti odbrane izmedju dve vlade koji će omogućiti dalje razvijanje saradnje u različitim oblastima.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.