Izvor: RTS, 04.Jul.2022, 12:11

Vučić: Saradnja između Srbije i Svete stolice veoma dobra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu apostolskog nuncija u Beogradu, nadbiskupa Lučana Surijanija, i zahvalio mu na ličnom zalaganju na unapređenju odnosa između Srbije i Svete stolice.
"Predsednik Vučić je naglasio da je saradnja između Srbije i Svete stolice veoma dobra i na izuzetno konstruktivnom nivou, te podsetio na raniju posetu Vatikanu i mudre reči pape Franciska, koje su ga uverile u podudarnost stavova po >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mnogim značajnim regionalnim i međunarodnim pitanjima", saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Vučić je takođe istakao da su odnosi Srbije i Svete stolice zasnovani na istinskom međusobnom uvažavanju i izrazio zahvalnost Vatikanu na poštovanju teritorijalnog integriteta Republike Srbije, kroz principijelan stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.
Nadbiskup Surijani je rekao da je tokom šestogodišnjeg boravka u Srbiji bio svedok razvoja naše zemlje i ujedno pozdravio veliki doprinos predsednika Vučića miru i stabilnosti u regionu.
Predsednik Vučić je nadbiskupu Surijaniju poželeo dobro zdravlje i mnogo uspeha u budućem radu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Saradnja Srbije i Svete Stolice na izuzetno konstruktivnom nivou

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jul.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu apostolskog nuncija u Beogradu nadbiskupa Lučana Surijanija i zahvalio mu na ličnom zalaganju na unapređenju odnosa Srbije i Svete Stolice.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Vučić zahvalio Vatikanu na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije

Izvor: Blic, 04.Jul.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu apostolskog nuncija u Beogradu nadbiskupa Lučana Surijanija i izrazio zahvalnost Vatikanu na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije, kroz principijelan stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.