SARADNJA SRBIJE I SVETE STOLICE VEOMA DOBRA Vučić primio nadbiskupa u oproštajnu posetu

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jul.2022, 12:38

"SARADNJA SRBIJE I SVETE STOLICE VEOMA DOBRA" Vučić primio nadbiskupa u oproštajnu posetu

Vučić je takođe istakao da su odnosi Srbije i Svete Stolice zasnovani na istinskom međusobnom uvažavanju.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu apostolskog nuncija u Beogradu nadbiskupa Lučana Surijanija i zahvalio mu na ličnom zalaganju na unapređenju odnosa između Srbije i Svete Stolice.

Predsednik Vučić je naglasio da je saradnja između Republike Srbije i Svete Stolice veoma dobra i na izuzetno konstruktivnom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nivou, te podsetio na raniju posetu Vatikanu i mudre reči pape Franciska, koje su ga uverile u podudarnost stavova po mnogim značajnim regionalnim i međunarodnim pitanjima.

Predsednik Vučić je takođe istakao da su odnosi Srbije i Svete Stolice zasnovani na istinskom međusobnom uvažavanju i izrazio zahvalnost Vatikanu na poštovanju teritorijalnog integriteta Republike Srbije, kroz principijelan stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Nadbiskup Surijani je rekao da je tokom šestogodišnjeg boravka u Srbiji bio svedok razvoja naše zemlje i ujedno pozdravio veliki doprinos predsednika Vučića miru i stabilnosti u regionu. Predsednik Vučić je nadbiskupu Surijaniju poželeo dobro zdravlje i mnogo uspeha u budućem radu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.