Vučić: Pomirenje se ne gradi političkim udarcima jednoj strani

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jun.2015, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Pomirenje se ne gradi političkim udarcima jednoj strani

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se iskreno pomirenje ne gradi političkim udarcima jednoj strani i da Srbija neće dozvoliti da bude krpa.

Vučić je ponovio da nije oduševljen načinom na koji se pojavila britanska rezolucija o Srebrenici o kojoj Srbija nije konsultovana niti obaviještena.

"U svakom slučaju odgovorićemo smireno, trpeljivo i strpljivo, jer primetili ste, da nisam želeo da reagujem na izjave (načelnika opštine Srebrenica) >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Ćamila Durakovića i da smo mirno reagovali na odluku Bakira Izetbegovića (bošnjačkog člana Predsjedništva BiH) za nepuštanje Tomislava Nikolića", rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.

On je rekao da to nije pitanje sile, snage i moći već budućnosti i toga koliko stvarno neko želi mir, bezbjednost i sigurnost.

"Mi to iskreno želimo, mi to nismo pričali zato što to voli da čuje neko od evropskih zvaničnika. Ja sam, inače, mnogo oštriji prema evropskim zvaničnicima nego prema kolegama iz regiona, prema ljudima sa kojima delimo isti prostor i moramo da živimo u budućnosti i tako ćemo nastaviti da se ponašamo", rekao je Vučić.

On je poručio da je Srbija zemlja ponosnog naroda i da neće dozvoliti da je gaze.

"Samo bih voleo da i svi drugi razumeju i da dobro znaju da Srbija nije krpa kojom mogu da otiru patos kad god pomisle da im je to potrebno za unutrašnje političke prilike", rekao je Vučić.

On je napomenuo da je Srbija u stanju da pređe preko mnogih stvari i da prećuti mnoge stvari.

"Ali sve naše prijatelje u regionu molim da ne pokušavaju i da ne pomisle da ćemo dozvoliti da nas tretiraju kao krpu, jer kako bi naši mladi građani rekli, 'taj film neće moći da gledaju'", poručio je Vučić.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.