Vučić: O odlasku u Srebrenicu posle SB, nema poziva za sednicu

Izvor: Prva.rs, 03.Jul.2015, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: O odlasku u Srebrenicu posle SB, nema poziva za sednicu

Govoreći o sednici Saveta bezbednosti na kojoj će 7. jula biti reči o predlogu o rezoluciji o Srebrenici, Vučić je rekao da je na sednicu pozvana Bosna i Hercegovina.
"Ne znam kako će to izgledati, ali ni najmanje nisam oduševljen tim procesom. Ako me pitate šta je svrha svega toga, očigledno nisam dovoljno pametan", rekao je Vučić.
Upitan kakav je stav Srbije o četvrtom predlogu rezolucije i da li je srpska vlada tražila objašnjenje zašto poziv za srpsku delegaciju još >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << nije stigao, Vučić je odgovorio da je stav naše zemlje nepromenjen.
"Od koga da tražim objašnjenje kada sam danas dobio poruku da su spremni da čuju primedbe Srbije, dva-tri dana pre sednice SB, a nas do sada nisu ništa ni pitali", rekao je Vučić.
Vučić je rekao da se radi o neformalnim pozivima onih koji su učestvovali u pisanju rezolucije, te da njemu nije problem da pogne glavi, ali da je problem "ako treba da se ponižava Srbija".
"U tome da učestvujem neću. A neko da nas ponižava na taj način da dobijemo pet nacrta a da nam onda kažu - sada da razgovaramo, nema nikakvog smisla", rekao je Vučić i dodao da vidi da su sad počele konsultacije Velike Britanije i Rusije u vezi sa rezolucijom.
Upitan za predlog rezolucije o Srebrenici koju su poslanici SDA juče predali Skupštini Srbije, Vučić je objasnio da je u potpunosti upoznat sa rezolucijama u SB UN, ali ne i s predlogom u srpskom parlamentu, koji nije ni pročitao, ali je primetio: "Tu znam ko ima većinu. Valjda ne brinem".
Kada je reč o odlasku u Srebrenicu Vučić je rekao da će odluku doneti nakon sednice SB i u skladu sa situacijom u regionu, te primetio da će uvek biti onih koji će ga kritikovati kakvu god odluku da donese.
"Želim da kažem da možda znam više od jednih i drugih, jer imam nešto bolji uvid u medujnarodnu poziciju Srbije, situaciju u regionu, pitanju ekonomske i političke stabilnosti i Srbije i zemalja u regionu i u skladu i posle stavljanja rezolucije na dnevni red SB doneću odluku", poručio je Vučić.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.