Vučić: Neću dozvoliti da ponižavaju Srbiju!

Izvor: Mondo, 03.Jul.2015, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Neću dozvoliti da ponižavaju Srbiju!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je stav Srbije po pitanju rezolucije o Srebrenici nepromenjen i da neće dozvoliti da bilo ko ponižava Srbiju.

Foto: Noemi Bruzak/MTI via AP

 On je rekao da će odluku da li će ići na obeležavanje 20. godišnjice zločina u Srebrenici doneti tek nakon što vidi kakva će biti odluka Saveta bezbednosti UN oko rezolucije.

"Nije problem ako ja treba da pognem glavu, ali je problem da ponižavam >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Srbiju, u tome da učestvujem neću. Da nas neko ponižava na taj način da dobijemo pet nacrta, a da nam posle toga kaže 'Hajdete sada i vi, pošto smo se sa nekima dogovorili', to nema smisla", naveo je Vučić u Klubu poslanika.

Vučić je, nakon susreta sa decom iz kosovskog pomoravlja koja su došla u Beograd, rekao da je danas dobio neformalnu poruku da su tvorci britanske rezolucije spremni da čuju i primedbe Srbije, ali da se to dešava dva ili tri dana pred usvajanje rezolucije, što je nedopustivo.

Neko da nas ponižava na taj način da dobijamo pet nacrta rezolucije, pa onda kaže: "Šta vi mislite?", to nema smisla, rekao je Vučić.

Premijer je rekao da Srbija još nije dobila poziv za sednicu, na kojoj će 7. jula biti reči o predlogu o rezoluciji o Srebrenici, ali dobila ga je Bosna i Hercegovina.

"Ne znam kako će to izgledati, ali ni najmanje nisam oduševljen tim procesom. Ako me pitate šta je svrha svega toga, očigledno nisam dovoljno pametan", rekao je Vučić.

Upitan kakav je stav Srbije o četvrtom predlogu rezolucije i da li je srpska vlada tražila objašnjenje zašto poziv za srpsku delegaciju još nije stigao, Vučić je odgovorio da je stav naše zemlje nepromenjen.

Prema njegovim rečima, odluku će doneti u skladu sa interesima Srbije i stabilnošću regiona.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.