Vučić: Nikoga nećemo zaštititi u slučaju ubistva braće Bitići

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Avg.2015, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nikoga nećemo zaštititi u slučaju ubistva braće Bitići

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Vlada nema namjeru da zaštiti bilo koga za koga se ustanovi da je odgovoran ili umiješan u ubistvo braće Bitići.

Vučić je rekao da u SAD ne namjerava da nosi nove dokaze u tom slučaju, kako je to spekulisano.

"Obaveza Vlade je da završi istragu o tom pitanju, da taj slučaj reši, a ne da nosi papire", rekao je premijer i podsjetio da "taj slučaj nisu rešili neki koji su bili na vlasti 13, 14 godina...".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
"Mi ćemo to da rešimo", ponovio je Vučić.

"To nije pitanje novih dokaza, nego jednog teškog zločina. Mi to pitanje moramo da rešimo i to nije važno zbog bilateralnog problema, već zato što je to težak i užasan zločin koji se desio nad trojicom američkih državljana", rekao je Vučić.

On je rekao da "ima problema u prikupljanju dokaza i istrazi, naravno, zato to toliko i traje" i da je uvjeren da ni ranije niko nije htio da štiti nikoga u tom slučaju.

Vučić je rekao da mrzi kupovinu vremena i odlaganja te da nijednu obavezu ne voli da odlaže, što je slučaj i sa ovom istragom.

Prema njegovim riječima, trojica braće pomagala su jednom Srbinu da pređe administrativnu granicu, ali su uhvaćeni blizu te linije.

"Uhapšeni su, jer nisu imali vize i osuđeni su na 15 dana. Kad je trebalo iz Prokuplja da idu kući, odvedeni su u Petrovo Selo i pogubljeni, a još su sami sebi kopali raku", podsjetio je Vučić i naglasio da takav užasan zločin mora biti riješen.

Premijer Aleksandar Vučić je izjavio da je istraga u slučaju "Loto" završena, a da o toku istrage pada vojnog helikoptera nije želio ni da se obavještava, kako bi bile isključene eventualne primjedbe o uplitanju izvršne vlasti u posao tužilaštva.

Vlada Srbije, naveo je, ne samo da nema, već ne smije da ima nikakav uticaj na tužilaštvo, koje je samostalni organ, kao što i pravosuđe mora da bude nezavisno.

+"Što se helikoptera tiče, nisam želeo čak ni da saznam nešto više od toga upravo da bismo izvršnu vlast sklonili iz toga u potpunosti, pa neka tužilaštvo radi svoj posao", rekao je Vučić novinarima, odgovarajući na pitanje dokle se stiglo sa istragama u vezi sa ta dva slučaja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.