Ex -Yu

"Nikoga nećemo zaštititi u slučaju ubistva braće Bitići"

"Nikoga nećemo zaštititi u slučaju ubistva braće Bitići"
"Nikoga nećemo zaštititi u slučaju ubistva braće Bitići"

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Vlada nema namjeru da zaštiti bilo koga za koga se ustanovi da je odgovoran ili umiješan u ubistvo braće Bitići.

Vučić je rekao da u SAD ne namjerava da nosi nove dokaze u tom slučaju, kako je to spekulisano.

"Obaveza Vlade je da završi istragu o tom pitanju, da taj slučaj reši, a ne da nosi papire", rekao je premijer i podsjetio da "taj slučaj nisu rešili neki koji su bili na vlasti 13, 14 godina...".

"Mi ćemo to da rešimo", ponovio je Vučić.

"To nije pitanje novih dokaza, nego jednog teškog zločina. Mi to pitanje moramo da rešimo i to nije važno zbog bilateralnog problema, već zato što je to težak i užasan zločin koji se desio nad trojicom američkih državljana", rekao je Vučić.

On je rekao da "ima problema u prikupljanju dokaza i istrazi, naravno, zato to toliko i traje" i da je uvjeren da ni ranije niko nije htio da štiti nikoga u tom slučaju.

Vučić je rekao da mrzi kupovinu vremena i odlaganja te da nijednu obavezu ne voli da odlaže, što je slučaj i sa ovom istragom.

Prema njegovim riječima, trojica braće pomagala su jednom Srbinu da pređe administrativnu granicu, ali su uhvaćeni blizu te linije.

"Uhapšeni su, jer nisu imali vize i osuđeni su na 15 dana. Kad je trebalo iz Prokuplja da idu kući, odvedeni su u Petrovo Selo i pogubljeni, a još su sami sebi kopali raku", podsjetio je Vučić i naglasio da takav užasan zločin mora biti riješen.

Istraga slučaja "Loto" završena, o helikopteru samo tužilaštvo

Premijer Aleksandar Vučić je izjavio da je istraga u slučaju "Loto" završena, a da o toku istrage pada vojnog helikoptera nije želio ni da se obavještava, kako bi bile isključene eventualne primjedbe o uplitanju izvršne vlasti u posao tužilaštva.
Vlada Srbije, naveo je, ne samo da nema, već ne smije da ima nikakav uticaj na tužilaštvo, koje je samostalni organ, kao što i pravosuđe mora da bude nezavisno.
+"Što se helikoptera tiče, nisam želeo čak ni da saznam nešto više od toga upravo da bismo izvršnu vlast sklonili iz toga u potpunosti, pa neka tužilaštvo radi svoj posao", rekao je Vučić novinarima, odgovarajući na pitanje dokle se stiglo sa istragama u vezi sa ta dva slučaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije