Vučić: Nikad bliže rešenje za Železaru

Izvor: RTS, 24.Okt.2014, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nikad bliže rešenje za Železaru

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je za RTS da će ubrzo biti dogovoren partner za smerederevsku Železaru.

Ukoliko bude postignut dogovor o privatizaciji "Železare Smederevo" to će biti "pun pogodak" za Srbiju i građane Smedereva, izjavio je premijer Aleksandar Vučić, istakavši da očekuje da to pitanje uskoro bude rešeno.

"A biće kada džentlmenski u pregovorima jedni drugima pružimo ruke", rekao je Vučić, gostujući u emisiji Oko na RTS-u, gde je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << došao iz Skupštine Srbije gde poslanici raspravljaju o rebalansu budžeta.

Premijer je potvrdio da će se krajem meseca u Londonu sastati sa predsednikom kompanije Esmark Džimom Bušarom, te da veruje da će to biti "kraj mukama" za Železaru.

"To je od velikog značaja za celu Srbiju to nije od značaja samo za pet hiljada smederevskih radnika, to nam podiže bruto domaći proizvod za čitavih 1,5 odsto što je ogroman procenat, ako budemo uspeli da ga ostvarimo", rekao je premijer.

Prema njegovim rečima, u Železaru je uloženo mnogo truda, rada i energije i podršku su dali i sindikati.

"Za nas su svi ti uslovi teški, ali kad razmišljate o budućnosti radnika, morate teške uslove da prihvatite", rekao je Vučić.

Potvrdio je da je sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, tokom njegovog nedavnog boravka u Beogradu, razgovarao o problemima petrohemijskog kompleksa, te da misli da se došlo "blizu rešenja".

Reč je o Petrohemiji, Azotari i MSK-u, rekao je premijer i dodao da rešenje očekuje u narednim nedeljama i mesecima.

Stezanje kaiša bez izuzetaka 

Na pitanje hoće li biti izuzetaka kada budu smanjivane plate u javnom sektoru, Vučić je rekao da neće biti izuzetaka, iako smatra da su prosvetari, koji traže izuzeće, u pravu.

"To je jedini način da sprovedete reforme", podvukao je Vučić.

Kaže da će kaiš biti stezan svuda, pa i u državnoj administraciji. Vučić navodi da će biti smanjene subvencije za "Železnice", poljoprivredu, "Srbijagas", ali i RTS.

"Imamo dobar plan, imamo dobar program", tvrdi Vučić.

Govoreći o javnim preduzećima, Vučić je rekao da će to biti naša "najveća muka".

Vučić je rekao da će se iz javnih preduzeća u budžet sliti 115 miliona više nego 2014. godine. "Njih je država napravila i ima državi da vrate", rekao je Vučić i naglasio da će za direktore tih preduzeća biti izabrani najkvalitetniji ljudi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić: Rešenje za "Železaru" nikad bliže

Izvor: RTS, 24.Okt.2014

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je za RTS da će ubrzo biti dogovoren partner za smederevsku železaru. Niko neće biti izuzet kada kaiš bude stezan, poručio Vučić. Premijer kaže da je odluka Disciplinske komisije Uefe pokazala da je albanska strana vinovnik incidenta na stadionu Partizana....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.