Vučić, Lavrov: OEBS i mediji, nema veze sa istinom

Izvor: B92, 04.Dec.2015, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić, Lavrov: OEBS i mediji, nema veze sa istinom

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i premijer Srbije Aleksandar Vučić kritikovali su rad kancelarije OEBS za slobodu medija rekavši da je ona politizovana.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare posle razgovora, Lavrov je rekao da bi u radu te institucije trebalo uspostaviti jasne standarde, ali da to nekim zemljama ne odgovara zato što im je "udobnije da imaju amorfne strukture koje su podložne manipulaciji".

On je posebno kritikovao OEBS-ovu predstavnicu za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slobodu medija Dunju Mijatović što, kako je naveo, nije reagovala na slučaj hapšenja dva turska novinara koji su uhapšeni samo zbog toga što su objavili informacije koje su imali i dodao da takvih slučajeva ima još.

"Neki novinari su i fizički napadani, a da ne govorim o slučajevima kada su ruski novinari tokom ratnih dejstava na istoku Ukrajine ubijeni. Ovaj posao u OEBS-u je puno politizovan sa dodvoravanjem jednom broju zemalja", rekao je Lavrov

Vučić je rekao da je "prvi veliki orkestrirani napad neistinama na vladu Srbije i od strane Dunje Mijatović" ; usledio nakon prošlogodišnjih poplava u Srbiji.

"Ja sam mislio da je istina važna i upinjao sam se iz petnih žila da dokažem da pisanje pojedinih medija nije tačno. A onda sam u međuvremenu shvatio da sve to sa istinom, pravdom i činjenicama nema veze", rekao je.

On je dodao da je navikao na udarce, svaki put kad pokuša da vodi suverenu politiku zemlje.

Inače, pitanje o kancelariji za medije OEBS bilo je jedino dozvoljeno novinarsko pitanje na konferenciji za medije, a postavila ga je ekipa TV Pink.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov i Vučić kritikovali Dunju Mijatović

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2015

Departman za slobodu medija u okviru OEBS-a je politizovan i orijentisan na opsluživanje jednostranih interesa nekih zemalja OEBS-a, izjavio je danas u Beograd šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, istakavši da bi suprotno tome institucije OEBS trebalo da rade objektivno i na osnovu jasnog mandata....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.