Vučić: Kada je Srbija bila u teškoćama, najviše nam je pomogla Kina

Izvor: B92, 24.Feb.2024, 20:16

Vučić: ''Kada je Srbija bila u teškoćama, najviše nam je pomogla Kina"

Kina je pravi prijatelj Srbije, a narodi dve zemlje uvek su održavali dobre odnose, izjavio je Aleksandar Vučić u intervjuu za "China Media Group''.

''Kada je Srbija bila u teškoćama, najviše nam je pomogla Kina, kako se kaže, prijatelji se poznaju u nevolji", rekao je Vučić. Vučić je demantovao takozvanu "teoriju kineske dužničke zamke” i zahvalio Kini na podršci razvoju Srbije kroz inicijativu "Pojas i put”.

Povodom sporazuma o slobodnoj trgovini između >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kine i Srbije koji je potpisan u oktobru prošle godine, predsednik Srbije je rekao da je uveren da će taj dokument Srbiji doneti bezbroj novih mogućnosti i da će biti podjednako koristan za Kinu, ali će biti od većeg značaja za Srbiju.

"Sporazum će otvoriti ogromno tržište za poljoprivredne proizvode, poput kvalitetnog srpskog vina. Istovremeno ćemo moći da uvozimo i kineske proizvode po nižim cenama. Sve više kineskih kompanija i običnih ljudi dolaziće kod nas radi saradnje između kompanija i razmene kadrova, otvarajući nova vrata za razvoj Srbije", rekao je Vučić.

On je još jednom zahvalio predsedniku Kine Si Đinpingu što je pristao da potpiše ovaj sporazum koji omogućava obema stranama da unaprede saradnju. "Nadam se da možemo postići više u budućnosti”, zaključio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.