PRIJATELJI SE POZNAJU U NEVOLJI Vučić za kineski medij: Kada je Srbija bila u teškoćama, najviše ste nam pomogli!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2024, 21:03

"PRIJATELJI SE POZNAJU U NEVOLJI" Vučić za kineski medij: Kada je Srbija bila u teškoćama, najviše ste nam pomogli!

Vučić je demantovao takozvanu "teoriju kineske dužničke zamke" i zahvalio Kini na podršci razvoju Srbije kroz inicijativu "Pojas i put".

Kina je pravi prijatelj Srbije, a narodi dve zemlje uvek su održavali dobre odnose, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za "China Media Group'' u Beogradu.

- Kada je Srbija bila u teškoćama, najviše nam je pomogla Kina, kako se kaže, prijatelji se poznaju u nevolji - rekao je Vučić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Povodom sporazuma o slobodnoj trgovini između Kine i Srbije koji je potpisan u oktobru prošle godine, predsednik Srbije je rekao da je uveren da će taj dokument Srbiji doneti bezbroj novih mogućnosti i da će biti podjednako koristan za Kinu, ali će biti od većeg značaja za Srbiju.

- Sporazum će otvoriti ogromno tržište za poljoprivredne proizvode, poput kvalitetnog srpskog vina. Istovremeno ćemo moći da uvozimo i kineske proizvode po nižim cenama. Sve više kineskih kompanija i običnih ljudi dolaziće kod nas radi saradnje između kompanija i razmene kadrova, otvarajući nova vrata za razvoj Srbije - rekao je Vučić.

On je još jednom zahvalio predsedniku Kine Si Đinpingu što je pristao da potpiše ovaj sporazum koji omogućava obema stranama da unaprede saradnju.

- Nadam se da možemo postići više u budućnosti - zaključio je Vučić.

Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.