Vučić: Izjave iz Prištine mogu ugroziti stabilnost

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Maj.2017, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Izjave iz Prištine mogu ugroziti stabilnost

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić izrazio bojazan da će poruke i ideje o stvaranju velike Albanije, koje dolaze iz Prištine, ugroziti regionalnu stabilnost.

On se danas sastao sa evropskom komesarom za unutrašnje tržište, industriju, preduzetništvo i mala i srednja preduzeća, Elžbijetom Bjenkovskom, s kojom je razgovarao o evropskom putu Srbije, problemima u dijalogu sa Prištinom i podršci EU Srbiji kroz programe za podršku malim i srednjim preduzećima.

"Ključni >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << spoljnopolitički prioriteti Srbije su članstvo u EU, regionalna saradnja i jačanje odnosa sa susedima, kao i nastavak politike pomirenja. Srbija je kredibilan partner Evropske unije“, naglasio je premijer Vučić.

On je izrazio bojazan da će nedavne poruke i ideje o stvaranju velike Albanije, koje dolaze iz Prištine, usporiti dijalog i ugroziti regionalnu stabilnost, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Evropska komesarka čestitala je premijeru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima u Srbiji i istakla da je Srbija stub stabilnosti u regionu i da je neophodno raditi na održavanju mira i dobrosusedskih odnosa.

Ona je pozdravila i ekonomske promene koje je srpska vlada sprovela i naglasila da je neophodno raditi na privatizaciji velikih javnih preduzeća.

Premijer Vučić je istakao da veruje da je region Zapadnog Balkana spreman za dublji oblik ekonomske integracije kroz uspostavljanje jedinstvenog tržišta, što bi podiglo konkurentnost regiona u celini.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.