Vučić: Hrtkovci - ZABRANJENO!

Izvor: Mondo, 04.Maj.2018, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Hrtkovci - ZABRANJENO!

U Hrtkovcima u nedelju 6. maja neće biti nikakvih skupova, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vucić i dodao da je država zabranila sva okupljanja tog dana.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Država je zabranila sve škupove u Hrtkovcima. Srbija neće u proslost, već u budućnost. Srbija neće dozvoliti uznemiravanje stanovništva u bilo kojem mestu u nasoj zemlji", dodao je predsednik.

Šešelj uporan: Idemo u Hrtkovce! MUP: Neće moći!
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
"Srbija garantuje mir, bezbednost i stabilnost. Nikakvih nemira, sukoba i skupova neće biti u Hrtkovcima", rekao je predsednik novinarima u Beogradu.

On je zamolio sve političke stranke koje su za taj dan najavile okupljanja u Hrtkovcima da razumeju odluku države, jer država, kaže, ima pravo da zabrani okupljanja kada postoji mogućnost značajnijeg ugrožavanja javnog reda i mira.

Meštane Hrtkovaca vise zanima otvaranje fabrika u Rumi, rekao je Vučić.

Lider radikala Vojislav Šešelj najavio je još pre par nedelja da će doći 6. maja u Hrtkovce da održi skup.

Nakon toga su se javile i druge stranke (opozicione) koje su najavile kontramiting.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je i ranije da neće dozvoliti nijedno okupljanje 6. maja 2018. godine u Hrtkovcima, kao i da će preduzeti sve neophodne mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi obezbedilo sprovođenje donetih rešenja.

Međunarodni sud u Hagu 11. aprila je pravosnažno osudio lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja na 10 godina zatvora zbog podsticanja i počinjenja progona Hrvata u selu Hrtkovci u Vojvodini, 1992. godine.

Šešelj je posle toga najavio da će, u znak protesta, održati miting u Hrtkovcima. Iz opozicije su potom najavili kontramiting.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.